Startup-ul Rocco, care dezvoltă aplicație pentru comenzi digitale în restaurante și cafenele, vizează atragerea unei runde de finanțare, dar și extinderea pe piețele externe.
„Este o aplicație pentru comandat din telefonul clientului. Când te duci în food court ai ecranele acelea mari, de unde comanzi. Noi aducem toată funcționalitatea pe care o au acele ecrane pe telefonul clientului. Asta înseamnă că nu mai ai nevoie de hardware, software dedicat, de mentenanță la ele. Ecranele alea sunt ca să se gestioneze mai bine coada în perioada de vârf. Însă, s-a că și comanda medie, atunci când clientul comandă singur, e cu 20-30% mai mare”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Robert Marian, fondator Rocco.
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
Soluția Rocco poate crește comanda medie pentru restaurante și cafenele cu cel puțin 10% și ajută și la fidelizarea clienților.
„Lanțurile mari de restaurante au deja acele ecrane, dar nu le excludem automat. Anumite lanțuri mari au deja propriile aplicații, ceea ce confirmă ca direcția noastră e o direcție internațională pe care se va merge. Avantajul e că nu se instalează nimic în telefon, asta e foarte important. Ai scanat un cod QR și s-a deschis o pagină web, faci comanda, plătești, comunicăm cu tine pe e-mail. Deci, mizăm mai ales pe zona de food court în mall, food truck-uri, dar și locații stradale în jurul zonelor de birouri”, mai spune acesta, adăugând că vânzările reprezintă principala provocare în ceea ce privește dezvoltarea businessului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Comunismul încă are cumva efecte asupra noastră. Noi nu suntem crescuți cu a cere bani pentru ceea ce facem, a vorbi despre bani, negocia. Există așa o stigmatizare pe a cere bani.
Ce căutăm momentan sunt parteneri restaurante implicate, cu care să comunicăm mai mult. În faza în care suntem acum dezvoltăm foarte mult parteneriate cu restaurante. Ai nevoie de early adopters, care să-ți ofere feedback”, completează el.
Până în prezent, startup-ul s-a finanțat din surse proprii, însă vizează și atragerea unei finanțări.
„Suntem în discuții cu un angel investor, ne interesează zona asta de finanțare. Rândurile s-au mai subțiat oricum. Nu se mai dau așa mulți bani. Investitorii vor garanții mult mai mari înainte să dea bani. Momentan, nu suntem efectiv într-o perioadă de fundaraising. Am avut discuții din care a reieșit că investitorii vor să vadă un pic de validare în piață”, mai spune antreprenorul.
După consolidarea operațiunilor pe piața locală, startup-ul plănuiește și extinderea pe piețele internaționale.
„Internațional nu există un jucător care să fi ajuns să domine complet. Există doar diverse soluții locale care sunt gândite pentru un întreg mall, adică tot food court-ul operează pe o singură aplicație de comandat, iar lanțurile mari încep să-și facă propriile aplicații.
Un dezavantaj pentru noi, dar s-ar putea să treacă câțiva ani, iar anumite lanțuri să renunțe la aplicații pentru că își vor da seama că trebuie să bagi foarte mulți bani în a le promova, în a face oamenii să le descarce și că e mai bine să te înrolezi într-o aplicație care are deja utilizatori. Ambiția mea ar fi ca, după ce ne stabilizăm în România și ne acoperim de aici o sursă de venit, să încercăm să vedem ce ar însemna SUA, să mergem acolo direct”, precizează Robert Marian.