Lansat pe piață în urmă cu circa șase luni, startup-ul Extracta.AI a creat o soluție de extragere a datelor din documente structurate și nestructurate, precum facturi, CV-uri, contracte, chitanțe.
„Practic, oriunde este un operator uman care în prezent scoate date din anumite foi și le bagă într-un software, noi putem să automatizăm acest proces, adică să-l facem mai eficient și cu o intervenție umană minimală.
În prezent sunt destul de puține soluții de automatizare a acestor procese și singura variantă practic este să ai un operator uman care îți ia aceste date și le bagă într-un anumit soft pentru ca apoi să poată fi procesate într-un software de contabilitate.
Acest lucru de cele mai multe ori se face manual, lucru care nu e eficient. De aceea noi punem la dispoziție acest software care se poate integra în alte aplicații”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Alex Bărdăhan, fondator Extracta.AI.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
Proiectul este într-un stadiu incipient, fiind lansată pe piață versiunea beta a produsului.
„Produsul în sine nu e încă unul matur. Clienții cu care testăm în momentul de față platforma sunt din diverse domenii, precum financiar, medical, partea de logistică, dar încă nu avem clienți stabili. Noi acum mai mult testăm și vrem să vedem care sunt industriile care au nevoie cel mai mult de astfel de automatizări”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cătălin Chimir, managing director Senaria: Nu va scădea sub 650 de euro per metru pătrat prețul de construcție. Vor scădea probabil costurile de finanțare, nu și cele de construcțieSoluția se adresează în special companiilor medii care procesează un număr mare de documente.
„Adresăm programatorii deoarece ei sunt cei care înțeleg cel mai bine funcționalitatea software-ului nostru. Prin ei vrem să facem această dezvoltare și aceste automatizări.
În general, companiile medii au deja destul de multe software-uri pe care le folosesc, de aceea e destul de complicat să vii tu cu un software pe care ei să-l folosească. Cel mai eficient este să integrăm tehnologia noastră în ceea ce ei folosesc deja”, precizează antreprenorul.
El adaugă că soluția are o acuratețe de până la 99%, iar extracția datelor se face într-un ritm destul de rapid.
„Piața pe care o targetăm din prima este cea internațională. România face parte din piața internațională, dar nu o targetăm în mod special. Produsul nostru funcționează oricum pe 27 de limbi, dar în principiu targetăm toți vorbitorii de engleză.
Pe partea locală, am reușit să ajungem la câteva companii. Mai departe, pe piața internațională vrem să mergem prin cât mai multe canale online, targetând programatorii”, mai spune acesta.
Pe termen mediu, startup-ul vizează și atragerea unei runde de finanțare.
„În momentul de față, principalul focus este să generăm revenue, iar când o să avem un revenue curent și soluția implementată în mai multe software-uri, atunci ne gândim să luăm și finanțare. Până acum am finanțat soluția din surse proprii”, adaugă el.