Radu Constantinescu, co-fondatorul și CEO-ul Qualitance, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, că anul 2023 are toate premisele pentru a fi mai bun decât 2022, cel puțin pentru compania pe care o conduce. Anul trecut, Qualitance a avut o creștere de 30% a cifrei de afaceri la 66,5 milioane de lei, iar pentru anul acesta Radu Constantinescu estimează o creștere similară.
„Noi, în ultimii doi ani, am reușit să creștem accelerat, am înregistrat o creștere de 30% anul trecut, anul acesta probabil că ne apropiem de același nivel. Am văzut într-adevăr multe oportunități venind și către noi, pe lângă cele pe care ni le cream noi, ceea ce acum 4-5 ani nu se întâmpla. Dintr-o perspectivă a potențialului viitor eu cred că el rămâne, nevoile de IT rămân. Însă, în contextul acestor provocări economice este posibil ca lumea să se uite mai atent la investițiile în IT.
Noi credem că 2023 poate fi mai bun decât 2022, în primul rând pentru că noi în Qualitance de-a lungul anilor ne-am uitat către mai multe zone, precum zona de platforme tehnologice, zona de servicii și zona de consultanță. Acum, de 1-2 ani, avem focus doar în zona de servicii ceea ce ne dă premise ca să investim mai mult timp în zona asta și să obținem rezultate mai bune dintr-o perspectivă economică. Nevoia de digitalizare rămâne în continuare prezentă”, precizează acesta.
Ca planuri pentru viitor, el adaugă că nu-i interesează neapărat diversificarea industriilor către care livrează soluții, ci mai degrabă să crească activitatea pe aceste segmente.
„O zonă foarte ofertantă, pe lângă cea de finance & insurance, oil & gas, utilities, este zona de tehnologie și scaleup-uri de tehnologie. În momentul ăsta suntem în proces de a încheia parteneriate cu 2-3 scaleup-uri care dezvoltă platforme tehnologice și care mai departe țintesc să devină unicorni”, afirmă Radu Constantinescu.
Qualitance are peste 200 de angajați în birourile din București, San Francisco, New York și Sydney. Printre clienți, se numără brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson și News Corp.
„Am văzut acest lucru ca pe o evoluție naturală a unui business în creștere. La un moment dat, un business se uită fie la achiziție, fie la a se integra într-un grup mai mare. Pentru noi, ca și echipă, lucrurile nu se schimbă dramatic. Ne vom preocupa să servim în continuare clienții existenți, să facem proiecte utilizând metodologiile noastre și nu vom schimba structura echipei de leadership. În același timp, ca parte dintr-un grup mai mare ne uităm și la sinergiile care pot fi create în cadrul grupului. Această integrare înseamnă și o credibilitate internațională pe care noi ne-am construit-o în măsura în care am putut prin forțe proprii și prin creștere organică”, mai spune antreprenorul.