VIDEO PROFIT LIVE Ioana Pantelimon, fondator Froopt: Până acum, au cumpărat de la noi 2.900 de clienți. O să creștem natural odată cu creșterea nișei. Nu ne așteptăm la câștiguri fabuloase din primul an

VIDEO PROFIT LIVE Ioana Pantelimon, fondator Froopt: Până acum, au cumpărat de la noi 2.900 de clienți. O să creștem natural odată cu creșterea nișei. Nu ne așteptăm la câștiguri fabuloase din primul an
scris 7 dec 2022

Magazinul online de fructe și legume ecologice Froopt, lansat în vara anului trecut, a atras recent în acționariat fondul de investiții Netopia Ventures, parte din grupul Netopia. Froopt a fost dezvoltat cu scopul de a oferi posibilitatea micilor fermieri să-și vândă produsele, iar consumatorilor, acces la acestea.

„Colaborăm cu fermieri care produc fructe și legume ecologice. Ne aprovizionăm pe baza unui forecast de vânzare săptămânal sau de 3-4 ori pe săptămână, depinde de produs și, mai departe, ne ocupăm ca produsul respectiv să ajungă în starea potrivită la client acasă. E un lanț scurt de aprovizionare între fermier și depozitul nostru. În general ne aprovizionăm dimineața și de cele mai multe ori reușim să livrăm produsele chiar în ziua respectivă sau cel târziu în ziua următoare depinde de unde e poziționată ferma”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Ioana Pantelimon, fondator Froopt.

VIDEO PROFIT LIVE Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks: Pentru piața camioanelor, 2022 a reprezentat cel mai bun an din ultimii cinci. Prețurile vor rămâne stabile în 2023 CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks: Pentru piața camioanelor, 2022 a reprezentat cel mai bun an din ultimii cinci. Prețurile vor rămâne stabile în 2023
Urmărește-ne și pe Google News

Froopt a atras până în prezent circa 2.900 clienți, care au cumpărat produse cel puțin o dată. 30% din aceștia cumpără între 3 și 4 ori pe lună produse prin intermediul magazinului online.

„Este un business sustenabil. Nu ne așteptăm la câștiguri fabuloase din primul an, probabil nici în cel de-al doilea an, dar e un business care face bine în primul rând în societate. Odată că încurajăm fermierii mici care nu au facilități nici de vânzare, nici de distribuție și, cu atât mai puțin, de depozitare.

Îi încurajăm pe cei care au ales să facă agricultură ecologică, fiindcă prin asta protejăm în primul rând mediul. Ceea ce nu face agricultura convențională care încurajează producția intensivă, care nu se mai obține decât cu ajutor, cu chimicale, pesticide, insecticide, care fac foarte rău pământului”, mai spune aceasta.

Până la intrarea fondului Netopia Ventures în acționariat, startup-ul s-a dezvoltat din sursele proprii are fondatorilor.

„E o investiție destul de consistentă în spate. Doar închirierea unui spațiu care să-ți permită desfășurarea activității presupune o sumă consistentă lunar, facilitățile de frig la fel. Sunt investiții destul de importante pe care trebuie să le iei în considerare. Odată trebuie să ai banii pentru ele, apoi trebuie să ai sursele să le întreții. Pe urmă mai sunt toate normele sanitare și fluxurile sanitare și de siguranță ale alimentelor pe care trebuie să le implementezi. Reguli de etichetare, de igienă, sunt foarte multe lucruri care țin de siguranța alimentelor”, precizează antreprenoarea.

VIDEO PROFIT LIVE Stere Farmache, membru al Directoratului FRC: Am aprobat garanții de aproape 20 milioane lei în cadrul programului Garant Construct. Garanțiile în contul și numeele statului au devenit foarte populare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Stere Farmache, membru al Directoratului FRC: Am aprobat garanții de aproape 20 milioane lei în cadrul programului Garant Construct. Garanțiile în contul și numeele statului au devenit foarte populare

Ioana Pantelimon afirmă și că business-ul o să crească natural, însă nu va putea crește foarte mult menținând totodată și calitatea produselor.

„O să creștem atât de mult cât o să ne permită să creștem calitatea și modul în care facem acum distribuția. Noi ne-am dezvoltat pe o nișă, cea a persoanelor care caută produse ecologice, cărora le putem dovedi proveniența, care ajung în mod transparent la ei. De la cum e listat produsul, până la etichetarea lui.

Sunt produse ecologice și în alte magazine fizice sau online dar care nu oferă informații, nu știi de unde provin spre exemplu. Ne-am cristalizat pe nișa de oameni care apreciază produsele, vor să cunoască originea produselor, vor să știe ce mănânc și, mai mult, aleg doar produsele cu certificare ecologică, fiindcă au certitudinea că sunt verificate, că sunt analizate și că sunt mai calitative nutritiv decât celelalte”, adaugă ea.

„Nișa va crește natural. Dacă ne uităm la căutările pe Google, interesul pentru produsele bio față de anul trecut a crescut cu 30%. Nu ne dorim să ieșim din această nișa. Clienții noștri sunt în principiu mame care cumpără pentru copii micuți, persoane cu diverse afecțiuni care consumă produse fără chimicale sau pur și simplu familii care aleg să mănânce sănătos”, mai spune Ioana Pantelimon.

viewscnt
Afla mai multe despre
netopia ventures
froopt
ioana pantelimon