VIDEO PROFIT LIVE Ioan Simion, Proprietar SanConfind: Avem un avantaj față de spitalele de stat și anume că nu se ia ciubuc. Până în prezent, Ministerul Sănătății n-a fost curios să trimită un reprezentant

VIDEO PROFIT LIVE Ioan Simion, Proprietar SanConfind: Avem un avantaj față de spitalele de stat și anume că nu se ia ciubuc. Până în prezent, Ministerul Sănătății n-a fost curios să trimită un reprezentant
scris 16 nov 2022

Spitalul SanConfind din Câmpina a fost inaugurat în urmă cu 7 ani și a necesitat, până în prezent, investiții de 22 de milioane de euro. Cu o suprafață de 11.000 de metri pătrați, spitalul are 90 de paturi, 4 săli de operație, o bază de recuperare medicală și diferite specialități.

Pe lângă spitalul SanConfind, omul de afaceri Ioan Simion deține și Confind, unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente și servicii din România, în domeniul petrolului și gazelor, fiind implicat în sectorul de producție și de rafinare, cu afaceri anuale de 45-50 de milioane de euro și circa 1.000 de salariați.

„Profitul realizat de Confind trebuia reinvestit. De luat acasă, nu l-am luat. Domeniile în care ne-am gândit noi să investim banii au fost agricultura și sănătatea. Și atunci, cu circa 10 ani în urmă am luat această hotărâre și ne-am ocupat de toate detaliile necesare pentru a construi un spital. Și am realizat un spital la standarde europene, care respectă toate normele, regulile impuse de Ministerul Sănătății și nu cred că ne-am făcut de râs. Toți pacienții, vizitatorii au zis că nu prea au văzut un asemenea spital”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Ioan Simion, Proprietar SanConfind, adăugând că îi este recunoscător Ministerului Sănătății pentru că a permis ca spitalul să funcționeze etapizat.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT LIVE Gabriel Pătru, Președinte IAB: Suntem într-o piață destul de echilibrată. Mediul de business e suficient de matur cât să poată să gestioneze genul acesta de fluctuații CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Gabriel Pătru, Președinte IAB: Suntem într-o piață destul de echilibrată. Mediul de business e suficient de matur cât să poată să gestioneze genul acesta de fluctuații

„Până în prezent Ministerul Sănătății n-a fost curios să trimită un reprezentant să vadă cum arată un spital privat făcut destul de repede, în 2-3 ani de la idee până la punerea în funcțiune. Statul se chinuie de atâția ani de zile să facă spitalele de care se tot vorbește, noi am făcut ce am putut cu forțe proprii. Am vrut ca totul să fie la standardele cele mai înalte posibile și așa a ieșit”, mai spune acesta.

Spitalul SanConfind are aproximativ 11.000 de mp, dispuși pe 6 etaje, dintre care 2 etaje sunt ocupate de către baza de recuperare medicală.

„În zona noastră există izvoare de apă sărată și noi am concesionat de la câțiva kilometri pătrați de subsol, am făcut secțiunile necesare, am captat izvoarele și am adus această apă extrem de sărată pe circa 2 km până la spital. Apa sărată pe care o folosim are 341 grame de săruri minerale la litru, iar Marea Moartă spre exemplu are 400 de grame. E extrem de sărată și cu calități terapeutice deosebite”, precizează Ioan Simion.

VIDEO PROFIT LIVE Irinel Gheorghe, CEO Sipex: M-aș bucur să vad că Guvernul gândește măsuri și pentru industria de construcții din România. E nevoie de legi și de o intervenție rapidă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Irinel Gheorghe, CEO Sipex: M-aș bucur să vad că Guvernul gândește măsuri și pentru industria de construcții din România. E nevoie de legi și de o intervenție rapidă

Din cei 200 de salariați ai spitalului, 60 sunt doctori, o parte dintre ei fiind reîntorși în România, după ce au lucrat în străinătate ca medici.

„Salariile personalului nostru sunt destul de mari. La început erau chiar mai mari decât cele de la stat, dar, pe măsură ce statul a mărit salariile, diferențele nu mai sunt așa de mari, deși suntem totuși deasupra salariilor de la stat. Noi mai avem un avantaj față de spitalele de stat. Ne-am propus un obiectiv și anume să nu se ia ciubuc și de 7 ani de când am pornit spitalul n-am auzit niciun caz de acest gen. Eu sunt permanent cu ochii pe ei ca să nu se facă niciun fel de greșeli”, afirmă antreprenorul.

„Cei mai mulți pacienți sunt din Câmpina și din vecinătate, pe locul doi cei mai mulți pacienți vin din Ploiești, iar pe locul 3 este Bucureștiul. Sunt foarte mulți oameni din București care vin la Câmpina să se trateze. Sunt și mulți români din străinătate care vin să-și rezolve problemele medicale la noi. Tarifele la noi sunt mult mai mici decât în București sau în alte orașe mai mari”, adaugă el.

viewscnt
Afla mai multe despre
ioan simion
sanconfind
spital câmpina
investitii spitale