VIDEO PROFIT LIVE Fondator PickTwo Studio, care dezvoltă un proiect imobiliar în Zanzibar: Se află acum unde se afla România în anii ‘90, poate începutul anilor 2000. Cum poți dezvolta acolo proiecte

VIDEO PROFIT LIVE Fondator PickTwo Studio, care dezvoltă un proiect imobiliar în Zanzibar: Se află acum unde se afla România în anii ‘90, poate începutul anilor 2000. Cum poți dezvolta acolo proiecte
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 07:30

PickTwo Studio, una dintre cele mai importante companii de arhitectură și design interior din România, înființată în 2013, dezvoltă un proiect rezidențial de 54 de vile în Zanzibar, care vor fi vândute sau închiriate ulterior. Investiția se ridică la circa 11 milioane de euro.

„Proiectele pe care le avem în Zanzibar sunt de 5 stele. Am construit un restaurant și un hotel. Restaurantul s-a deschis anul trecut și hotelul e în lucru în acest moment pentru un client. Când am fost să vedem restaurantul cum a ieșit s-a ivit și această oportunitate de a investi acolo și de a face un nou proiect care se numește Azure.

E un proiect de vile care vor fi folosite tot în domeniul hotelier. Practic, clienții vor putea să cumpere aceste vile, dar vom avea și un operator care le va opera și care va genera un randament pentru ei. Deci, e un mix acolo, cu accent tot mai mult pe partea hotelieră și pe partea de ospitalitate”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Sebastian Mîndroiu, fondator PickTwo Studio.

Urmărește-ne și pe Google News
 VIDEO PROFIT LIVE Sebastian Mîndroiu, fondator PickTwo Studio: Dacă vrei să deschizi acum un restaurant, ai nevoie de minim 350-400.000 euro. Domeniul are o rată de eșec de peste 80% CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Sebastian Mîndroiu, fondator PickTwo Studio: Dacă vrei să deschizi acum un restaurant, ai nevoie de minim 350-400.000 euro. Domeniul are o rată de eșec de peste 80%
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Proiectul va fi construit pe un teren de aproximativ 12.000 de metri pătrați, iar la final va avea o capacitate de circa 200 de locuri de cazare.

„O să construim undeva la 54 de case, dintre care 38 sunt pe teren, iar 16 le vom construi pe un ponton de 70 de metri pătrați, care va merge suspendat pe apă. O să fie case ca cele din Maldive. Investiția e undeva la 11 milioane de euro în momentul ăsta. Probabil că vom avea cam 200 de locuri de cazare la final, pentru că sunt case cu 1,2 sau 3 dormitoare. 

Prețul de pornire pentru casele cu un dormitor, care au curte și piscină proprie este de 239.000 dolari. Desigur, făcând această investiție, poți să beneficiezi și de alte facilități și servicii a resortului pentru că noi vom avea și 2 zone de restaurant, unul pe uscat și unul pe ponton, sală de sport, masaj și inclusiv o clinică de medicină preventivă”, spune acesta.

VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Rădulescu, SVN Credit România: Dobânda fixă astăzi este mai mică decât orice altă dobândă variabilă din piață. E un paradox foarte benefic pentru clienți CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Rădulescu, SVN Credit România: Dobânda fixă astăzi este mai mică decât orice altă dobândă variabilă din piață. E un paradox foarte benefic pentru clienți

Complexul Azure se adresează clienților din toată lumea, inclusiv celor din România.

„Avem 2 companii de real estate cu care lucrăm, una este din Zanzibar și adresează clienți din toată lumea, iar cealaltă este din România, pentru clienți locali și din Dubai. În principiu, clienții sunt cei care caută investiții. Fiind un proiect care oferă un randament investițional garantat de 10% prin contract, practic concurează cu proiectele care sunt în zona de Dubai.

Acolo randamentele sunt puțin mai mici, de 7-8%, piața este ceva mai matură și e normal. Zanzibar e o piață mai la început și noi putem să dăm acest randament de 10% garantat. Există și o variantă de contract prin care clienții își pot alege fie acest randament garantat de 10%, fie un randament variabil între 15 și 25%. Dar din ce am văzut în România, clienții preferă randamentul garantat”, precizează Sebastian Mîndroiu.

Pe lângă România, adaugă el, există un interes foarte mare pentru Zanzibar și în țările din zona limitrofă.

„Zanzibar este o destinație turistică atât pentru Tanzania, cât și pentru țări precum Kenia, Africa de sud, Botswana. Am avut și clienți din Australia, SUA, Canada. Deci, practic oricine ajunge acolo și caută genul ăsta de spațiu poate să fie un client mai ales că suntem într-o zonă în care investițiile sunt foarte la început”, afirmă antreprenorul, adăugând că Zanzibar se află acum unde se afla România în anii ‘90, poate începutul anilor 2000, ca volum de investiții și dezvoltare.

VIDEO PROFIT LIVE Rada Pantea, fondatoarea editurii Solisi: Cărțile de cunoaștere de sine ocupă un loc tot mai în față pe rafturi. E o mare nevoie de a înțelege ce facem pe pământul ăsta CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Rada Pantea, fondatoarea editurii Solisi: Cărțile de cunoaștere de sine ocupă un loc tot mai în față pe rafturi. E o mare nevoie de a înțelege ce facem pe pământul ăsta

Provocarea principală în dezvoltarea unui proiect imobiliară într-o zonă ca Zanzibar ține de importul anumitor materiale de construcții.

„Tot ce putem să găsim local sunt materialele grosiere de construcție, precum nisip, piatră, cărămizi și tot ce ține de partea de lemn. Pentru a avea un proiect cât mai sustenabil încercăm să folosim cât mai mult din materiale locale și forța de muncă locală.

În schimb, tot ce ține de partea de corpuri de iluminat, baterii, echipamente sanitare și electronice, trebuie important. Și asta se face cu un timp de așteptare destul de mare, de obicei importurile durează între 1-2 luni. Evident și cu o varietate de sortimente destul de limitat, pentru că nu toată lumea face exporturi și nu se merită pentru cantități mici”, mai spune acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
sebastian mindroiu
picktwo studio
zanzibar