VIDEO PROFIT LIVE Encore Capital Trust, după ce i-a atras pe Dan Șucu și fondatorii Loft, Tremend, Ines, Cosmopolis, Arta: Pregătim o nouă operațiune până la finalul anului

VIDEO PROFIT LIVE Encore Capital Trust, după ce i-a atras pe Dan Șucu și fondatorii Loft, Tremend, Ines, Cosmopolis, Arta: Pregătim o nouă operațiune până la finalul anului
scris 29 sep 2022

Compania de investiții Encore Capital Trust (ECT), lansată în vara acestui an, după cum a anunțat în premieră Profit.ro, de către Andrei Sârbu, CEO al SVN România, cel mai mare vânzător de apartamente din țară, și avocatul Cosmin Savu - Cristescu, cu afaceri și în sectorul rezidențial, a încheiat recent prima rundă de finanțare, în valoare de 3,7 milioane de euro. La rundă au participat mai mulți antreprenori consacrați din piața locală, printre care și Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, Marius Hanganu, co-fondator al Tremend Software, Iosif Szavuj, fondator al operatorului de telecomunicații Ines Group, Silvana Berciu, fondator în grupul de firme din care fac parte BDG Import si Loft, Ahmet Buyukhanli, dezvoltatorul complexului rezidențial Cosmopolis, și Cristian Becheanu, fondator al lanțului de farmacii Arta.

Randamentul anual net vizat este de peste 20%.

„Circa 70% din capitalul atras până acum l-am investit în 8 proiecte, tichetul mediu fiind de aproximativ 300.000 de euro. Avem undeva la 130 de apartamente precontractate și 50 de parcări.

Urmărește-ne și pe Google News

Maturitățile pentru aceste alocări de capital se întind pe un orizont de timp destul de lung. Avem proiecte cu maturități între 3 și 6 luni și proiecte cu maturități între 18 și 24 de luni. Prin urmare, încercăm să diminuăm riscurile aferente atât prin metode calitative, care țin de selecția proiectelor, cât și prin metode cantitative care privesc maturitățile termenelor de livrare ale proiectelor în care am investit”, a anunțat, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Robert Butoi, director executive al Encore Capital Trust.

VIDEO PROFIT LIVE Emil Munteanu, președintele Asociației Țara Faină, cu Dragoș Anastasiu și Felix Pătrășcanu: Ne dorim o rețea de ambasadori în afara țării. Contează mult mai mult decât orice campanie publicitară făcută de Guvern CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Emil Munteanu, președintele Asociației Țara Faină, cu Dragoș Anastasiu și Felix Pătrășcanu: Ne dorim o rețea de ambasadori în afara țării. Contează mult mai mult decât orice campanie publicitară făcută de Guvern

ECT vizează investiții pe toate segmentele pieței imobiliare, dar, preponderent, pe segmentul rezidențial. Principalii doi piloni de investiții sunt achizițiile în dezvoltări rezidențiale în stadiu incipient, modalitate care oferă din start un preț cu cel puțin 20% mai mic decât prețul final al apartamentelor, și investițiile de tip mezanin, care presupun intrarea într-o formă de parteneriat cu dezvoltatori de locuințe și participarea la profitul rezultant din vânzarea apartamentelor.

Fondul este deschis și către achiziția de active generatoare de venituri, achiziția de active aflate în dificultate și chiar către investiții oportuniste în stocul de apartamente vechi, construite înainte de anul 2000.

„Până la sfârșitul anului vrem să derulăm o nouă majorare de capital social. Credem că avem posibilitatea de alocare de capital la niște randamente foarte bune. Totodată, vrem să mergem către celelalte linii de business pe care nu le-am abordat până acum cu noul capital atras. În principiu, vom merge către parteneriate directe cu dezvoltatorii, care pot fi acele finanțări de tip mezanin, care presupun intrarea într-o formă de parteneriat cu dezvoltatori de locuințe și participarea la profitul rezultant din vânzarea apartamentelor”, mai anunță directorul.

VIDEO PROFIT LIVE Octavian Fanea, CEO Kadra: Cererile pentru modernizarea sectorului medical continuă și în 2022. Multe s-au schimbat în bine CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Octavian Fanea, CEO Kadra: Cererile pentru modernizarea sectorului medical continuă și în 2022. Multe s-au schimbat în bine

Robert Butoi adaugă că, în pofida contextului actual dificil, se conturează anumite oportunități pentru piața imobiliară locală. Spre exemplu, piața chiriilor devine tot mai atractivă pentru investitori.

„Piața chiriilor este foarte atractivă pentru investitori din trei motive. În primul rând pentru că putem să negociem niște discount-uri semnificative în momentul în care achiziționăm pachete relativ mari de apartamente. În al doilea rând, există o anumită componentă de apreciere pentru 24-36 de luni, care este perioada de execuție a unui proiect mai mare, și, în al treilea rând, există și acest potențial de randament din chirii.

Conflictul din Ucraina a împins o cerere de chirii înspre România, dar probabil că trendul principal este o schimbare de mentalitate. Dacă în acest moment românii sunt peste 90% proprietari ai caselor în care locuiesc, ne așteptăm ca noile generații să nu mai vadă deținerea unei case o necesitate. Și atunci, va exista o cerere pentru apartamente de închiriat care va veni la pachet și cu anumite tipologii a acelor apartamente”, precizează acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
encore capital trust
dan șucu
svn românia
andrei sârbu
cosmin savu - cristescu