În momentul de față, 75% din polițele de asigurare încheiate de clienții din România sunt prin intermediul unui broker, tendință care este în creștere de la an la an, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Cristian Filimon, directorul diviziei Tomorrow, în cadrul companiei de software Life is Hard. Achiziția de polițe online este în continuare una foarte scăzută.
„În ultimii ani 20 de ani, brokerajul a crescut constant și pentru că clientul din România vede avantajul în a apela la un broker care poate prezenta mai multe oferte din portofoliul lui, cuprinde mai mulți asiguratori, diferite tipologii ale asiguratorilor și tendința aceasta se lărgește.
Din ce în ce mai mult, brokerii au o piață mai mare. 75% încă e copleșitor. Nu știu piețe în care un canal de distribuție să reprezinte așa de mult. 89% din polițele de auto, bunuri non-viață sunt achiziționate prin intermediul brokerilor. Adică, majoritatea polițelor sunt achiziționate în acest mod”, mai spune acesta.
În ceea ce privește achiziția online în asigurări, aceasta este, în continuare, una foarte scăzută.
„În momentul de față, este sub 5% achiziția online sau digitală a unei polițe de asigurări. Este în creștere an de an, dar nu o putem vedea ca pe un canal strategic sau care să aibă importanță majoră în distribuția de asigurări. Asigurările în România, poate și dată de faptul că avem o populație needucată în partea financiară sau în special în partea de asigurări, vânzarea sau intermedierea de asigurări este una consultativă.
Adică, omul apelează la un consultant care să îi explice acea asigurare sau rolul asigurării. În plus de asta, poate încrederea de a achiziționa o asigurare online nu este destul de mare. Într-adevăr și digitalizarea în cadrul cetățenilor din România este una dintre cele mai scăzute din Europa, dar, în același timp, e destul de mare încât să-și poată achiziționa în număr suficient de mare polițele, dar nu se întâmplă lucrul acesta”, explică Cristian Filimon.
Tomorrow reprezintă divizia de asigurări din cadrul Life is Hard, care reprezintă 54% din cifra de afaceri a companiei.