VIDEO PROFIT LIVE Cătălina Rizel, co-fondator Rhythm Touch: Ne propunem să extindem producția. Este esențial pentru noi să evităm oamenii care vor să profite de pe urma noastră

VIDEO PROFIT LIVE Cătălina Rizel, co-fondator Rhythm Touch: Ne propunem să extindem producția. Este esențial pentru noi să evităm oamenii care vor să profite de pe urma noastră
scris 22 aug 2024

Startup-ul Rhythm Touch, fondat de patru studente în ultimul an la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a creat o brățară smart pentru persoane cu deficiențe de auz care transformă muzica în vibrații, astfel încât aceștia să se poată bucura de evenimente muzicale, precum concerte sau festivaluri.

Ideea proiectului a fost conturată în cadrul unui hackathon și a câștigat mai multe premii la diferite incubatoare și acceleratoare de afaceri.

„Proiectul a debutat din pasiunea pentru tehnologie și dorința de a face muzica accesibilă pentru toți. Dezvoltarea produsului a început mai serios din aprilie în cadrul concursului Innovation Labs unde am învățat foarte multe într-un timp foarte scurt având îndrumarea potrivită de la mentori și reușind astfel să câștigăm marele premiu. Avem 2 prototipuri pe care le-am testat pe persoane cu deficiențe de auz, dar și pe persoane care aud. Peste 100 de pers care le-au testat, iar feedback-ul este pozitiv.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru noi a fost foarte importantă participarea la programele de incubatoare și mentorat deoarece ei ne-au ajutat foarte mult să dobândim informații, care să ne fie de folos în avansarea produsului”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Cătălina Rizel, co-fondator Rhythm Touch.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO PROFIT LIVE Fondatoare Casa de sub munte: Avem o rată foarte mare de revenire. Putem crește foarte mult și pe segmentul corporate CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Fondatoare Casa de sub munte: Avem o rată foarte mare de revenire. Putem crește foarte mult și pe segmentul corporate

Brățările vor fi închiriate către organizatorii de festivaluri sau evenimente muzicală cu 15 euro pe zi, dar există și posibilitatea ca acestea să ajungă direct la utilizatorul final pentru 150 de euro.

„Principala provocare cu care ne confruntăm acum este să discernem intențiile celor care se apropie de noi. Ne întâlnim frecvent cu persoane care cred că știu ce este mai bine pentru noi și este cumva esențial pentru noi să alegem cu atenție oamenii din jurul nostru, să-i alegem pe cei care cu adevărat doresc să ne sprijine și să-i evităm pe cei care vor să profite de pe urma noastră”, mai spune aceasta.

Finanțarea pentru dezvoltarea produsului provine din concursurile câștigate până în prezent. 

„Ne propunem să extindem producția, să avem un număr mai mare de brățări cu care să mergem la evenimente cu scopul de a testa și a aduna feedback. Momentan nu căutăm investiții, ci doar sponsorizări pentru a susține planurile noastre de expansiune și dezvoltare”, precizează aceasta. 

VIDEO PROFIT LIVE Country manager PayU GPO România: Comercianții pot pierde foarte mult la venituri din cauza plății cu cash la livrare. O tendință în viitor este plata cu diverse wallet-uri. Vin jucători din afară care au înțeles potențialul pieței din R CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Country manager PayU GPO România: Comercianții pot pierde foarte mult la venituri din cauza plății cu cash la livrare. O tendință în viitor este plata cu diverse wallet-uri. Vin jucători din afară care au înțeles potențialul pieței din R

„Există produse care transformă muzica în vibrații în diferite forme, precum tricouri, ghiozdane, cumva un setup foarte complex și se bazează și pe alte setup-uri adiționale. Ideea noastră e să ne diferențiem de ceilalți prin această brățară ca fiind un produs mic, compact, ușor de folosit, fără a fi nevoie să-l conectezi la altceva”, mai spune Cătălina Rizel, adăugând că, în momentul de față, lucrează cel mai mult la îmbunătățirea tehnologiei.

„Noi vrem să captăm toate sunetele care se regăsesc într-o melodie și să le transformăm în vibrații, astfel încât să redea ritmul muzicii. Practic, printr-un dispozitiv mic trebuie să redăm o complexitate mare a muzicii ceea ce ne pune în dificultate neavând momentan cunoștințele necesare pe partea de procesare de sunete. Deocamdată, noi încercăm prin intermediul universității, a profesorilor care au cunoștințele necesare”, completează antreprenoarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
cătălina rizel
rhythm touch