VIDEO PROFIT LIVE Andrei Dumitrel, co-fondator MyBenefits: Sperăm să depășim 40.000 de utilizatori în platformă până la finalul anului. Targetăm și extinderea în UE

VIDEO PROFIT LIVE Andrei Dumitrel, co-fondator MyBenefits: Sperăm să depășim 40.000 de utilizatori în platformă până la finalul anului. Targetăm și extinderea în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2023

Startup-ul MyBenefits, care a creat o platformă de beneficii pentru angajați, vrea să atragă 25.000 de utilizatori noi anul acesta. Platforma furnizează beneficii personalizate, precum tichete de masă, pensii private, servicii medicale, de dezvoltare personală, wellness, inclusiv produse.

„Avem un accent puternic pe personalizarea beneficiilor și ușurința utilizării. Avem mii de utilizatori și câteva zeci de companii în momentul acesta și avem un plan de creștere destul de ambițios pentru 2023. Sperăm să depășim 40.000 de utilizatori până la finalul anului și  90.000 în anul următor”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Andrei Dumitrel, co-fondator MyBenefits.

Startup-ul targetează inclusiv și zona de blue collar, o categorie de angajați care nu prestează activități în birouri, ci manufacturier.

Urmărește-ne și pe Google News

„Considerăm că tehnologizarea trebuie să ajungă la toată lumea, nu doar în zonele unde angajații sunt tech savy. Și vrem să ne poziționăm ca fiind un unic punct de acces pentru HR, angajați și furnizorii de beneficii. Iar modelul nostru de business se bazează pe un abonament lunar de servicii pentru angajat, pe care îl plătește angajatorul”, mai spune acesta, adăugând că zona de blue collar este prea puțin adresată în momentul de față.

„În zona de blue collar rămân clasicele tichete de masă preponderent, vedem undeva la 55-60% o rată medie de folosire a tichetelor din bugetul total de beneficii. Tichetele de vacanță sunt iarăși destul de căutate. Oamenii aleg și serviciile medicale, iar o parte din ei chiar ignorând lipsa de deductibilitate aleg anumite vouchere sau produse pe care pot să și le achiziționeze din platformă”, precizează antreprenorul.

VIDEO PROFIT LIVE Ovidiu Toader, business coach: În momentul de față, în antreprenoriat ne confruntăm cu așa numitul paradox of choice CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ovidiu Toader, business coach: În momentul de față, în antreprenoriat ne confruntăm cu așa numitul paradox of choice

Andrei Dumitrel afirmă și că modificările fiscale recente au ajutat la o creștere a interesului companiilor pentru acordarea de beneficii angajaților.

„Ne-am bucurat de modificările fiscale de anul acesta. S-a introdus spre exemplu o deducere până în 400 de euro per angajat pentru sport, ceea ce e un lucru foarte util. Românii sunt destul de sedentari și cred că pe termen lung asta poate să ajute la schimbarea obiceiurilor. Și vedem asta atât în rândul angajaților, cât și în rândul companiilor care au suplimentat bugete pentru zona asta de sport”, mai spune el.

Startup-ul are încheiate parteneriate în zona beneficiilor clasice cu emitenți de tichete de masă, pensii private, servicii medicale, dar și o integrare eMag prin care poate pune la dispoziția angajaților diverse tipuri de beneficii de tip produse, însă acestea nu beneficiază de deduceri fiscale.

„Observăm că spectrul este destul de larg. Avem într-adevăr multe companii din zona de IT pentru că acolo apetitul pentru zona de digitalizare e mai mare, însă avem destul de multe companii mici care vin să ne ceară serviciile pentru că practic le oferim șansa de a concura cu jucătorii mari din piața muncii pe zona de beneficii”, precizează Andrei Dumitrel.

VIDEO PROFIT LIVE Horea Timiș, co-fondator Heymedica: Avem aproape 500.000 de indexări de provideri la nivelul Europei. Ne îndreptăm spre o platformă socială CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Horea Timiș, co-fondator Heymedica: Avem aproape 500.000 de indexări de provideri la nivelul Europei. Ne îndreptăm spre o platformă socială

Până în prezent, dezvoltarea platformei a fost finanțată din sursele proprii ale fondatorilor, însă aceștia au planuri de a atrage o rundă de finanțare pentru extinderea pe piețele internaționale. 

„Targetăm să ieșim cu platforma din România și pentru asta probabil că vom accesa o rundă de finanțare poate la începutul anului viitor, de câteva milioane de euro. Vizăm țările din UE. E o cultură relativ similară în zona beneficiilor și codul fiscal românesc ne-a făcut să dezvoltăm platforma în așa fel încât să acoperim cam orice modificare de cod fiscal pe care am găsi-o în țările din UE. Noi vedem ieșirea împreună cu un partener strategic care poate să fie ca un vârf de lance în țara respectivă”, mai spune co-fondatorul MyBenefits.

Startup-ul are în prezent 13 angajați și vizează, de asemenea, și creșterea echipei.

„Cea mai mare provocare pe care o avem este extinderea echipei. Momentan nu reușim să acoperim eficient numărul de lead-uri care ne vin”, afirmă antreprenorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
mybenefits
andrei dumitrel