Zelenski mulțumește României: „Ne bazăm pe Patriot. Sunt recunoscător pentru acest pas de asistență din partea României. Este un lucru care va sprijini cu adevărat poporul nostru, țara noastră, întreaga noastră regiune”

Zelenski mulțumește României: „Ne bazăm pe Patriot. Sunt recunoscător pentru acest pas de asistență din partea României. Este un lucru care va sprijini cu adevărat poporul nostru, țara noastră, întreaga noastră regiune”
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit României pentru sistemul Patriot pe care Parlamentul de la București l-a aprobat să fie transferat Ucrainei.

Anunțând că a avut o reuniune cu șefii de stat major cu care a discutat despre utilizarea sistemelor de apărare aeriană și despre protejarea orașelor și comunităților ucrainene, Zelenski a spus: „Ne bazăm pe (sistemul) Patriot, pe care România se pregătește să îl transfere. Sunt recunoscător pentru acest pas de asistență din partea României. Acesta este un lucru care va sprijini cu adevărat poporul nostru, țara noastră, întreaga noastră regiune”, a declarat Zelenski în discursul său video pe care îl adresează compatrioților în fiecare seară, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Digi recrutează un director-cheie pentru a cuceri Spania CITEȘTE ȘI FOTO Digi recrutează un director-cheie pentru a cuceri Spania
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

El a spus că a identificat împreună cu comandanții ucraineni măsuri pentru a face mai eficiente sistemele pe care le Ucraina le are deja.

„De asemenea, lucrăm pentru a obține protecție suplimentară pentru Ucraina”, a menționat Zelenski, precizând: „Desigur, continuăm să lucrăm cu toți partenerii pentru soluții mai puternice care să ne sprijine apărarea - pentru soluții cu rază lungă de acțiune care ar putea distruge o parte semnificativă a rachetelor balistice rusești înainte ca acestea să fie lansate”.

Kievul pledează de mult timp pe lângă aliații occidentali, în special Statele Unite, pentru a-i furniza arme cu rază lungă de acțiune și mai ales pentru a-și da acordul ca acestea să fie folosite pentru atacuri care să vizeze obiective de pe teritoriul rusesc, motivând că în felul acesta ar fi vizate locurile de unde sunt inițiate atacurile rusești asupra teritoriului și populației ucrainene.

„Aceasta este una dintre problemele-cheie ale acestui război în general. Problema capacității noastre cu rază lungă de acțiune și a permisiunilor relevante din partea partenerilor noștri, a proiectilelor și rachetelor cu rază lungă de acțiune pe care le-am putea utiliza. Atacurile rusești vor fi imposibile dacă suntem capabili să distrugem lansatoarele ocupantului acolo unde acestea există, precum și aerodromurile și logistica militară rusească”, a explicat Volodimir Zelenski.

El a calificat eventuala acordare a unor astfel de permisiuni și arme Ucrainei drept „cel mai mare pas către un sfârșit real și corect al acestui război”.

„Rusia pur și simplu nu știe cum să lupte fără teroare - atacurile teroriste și capacitatea de a semăna distrugere înlocuiesc atât tactica, cât și strategia de război pentru conducerea rusă”, a punctat Zelenski în ziua în care a avut loc, la Poltava, oraș din centrul Ucrainei, atacul rusesc cu bilanțul cel mai grav de anul acesta: peste 50 de morți și mai mult de 270 de răniți.

Mașinile chinezești se vând în Rusia la preț de Mercedes, dar lumea le cumpără. Cât de afectată este, de fapt, țara care a invadat Ucraina CITEȘTE ȘI Mașinile chinezești se vând în Rusia la preț de Mercedes, dar lumea le cumpără. Cât de afectată este, de fapt, țara care a invadat Ucraina

Zelenski a spus că a vorbit marți și cu premierul canadian, Justin Trudeau pe care l-a rugat „să îi convingă mai activ” pe partenerii Kievului să ofere Ucrainei mai multă capacitate cu rază lungă de acțiune.

El s-a referit și la folosirea dronelor de către forțele armate ucrainene. „Există experiență care trebuie împărtășită. Există, de asemenea, greșeli care trebuie să fie corectate. Dronele noastre ucrainene trebuie să fie sută la sută eficiente, pentru că aceasta înseamnă literalmente că Ucraina va fi sută la sută eficientă pe câmpul de luptă. Și le mulțumesc tuturor oamenilor noștri care dobândesc această experiență pozitivă de utilizare a dronelor pentru Ucraina, care împărtășesc această experiență cu trupele. Le mulțumesc tuturor celor care produc și furnizează drone. Și le mulțumesc tuturor celor care distrug cu precizie ocupantul și potențialul de război al Rusiei - chiar acolo, pe teritoriul inamicului”, a subliniat liderul de la Kiev.

El le-a mai spus compatrioților că a vorbit cu comandantul armatei, generalul Oleksandr Sîrski, despre situația de pe front și susține că „există soluții pentru consolidarea pozițiilor” ucrainene în direcția Pokrosvsk, un nod strategic din estul Ucrainei, care în prezent este zona cea mai fierbinte a frontului, în condițiile în care armata rusă anunță aproape zilnic că reușește să înainteze.

În ceea ce privește incursiunea ucraineană transfrontalieră din regiunea rusă Kursk, Zelenski a anunțat scurt: „Operațiunile active din regiunea Kursk continuă să alimenteze fondul de schimb pentru țara noastră”. El s-a referit la capturarea de teritorii și prizonieri de război care să fie apoi folosiți ca monede de schimb cu rușii.

viewscnt
Afla mai multe despre
volodimir zelenski
patriot