Vladimir Putin spune că Rusia ar trebui să se gândească la restricționarea exporturilor de uraniu, titan și nichel

Vladimir Putin spune că Rusia ar trebui să se gândească la restricționarea exporturilor de uraniu, titan și nichel
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 09:37

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat Guvernului de la Moscova să analizeze posibilitatea restricționării exporturilor de uraniu, titan și nichel, ca măsură de represalii împotriva Occidentului, transmite Reuters.

"Vă rog să vă uitați la tipurile de bunuri pe care le furnizăm, în cantități mari, pe piața mondială...Poate ar trebui să ne gândim la anumite restricții la uraniu, titan și nichel", i-a spus Putin premierului Mihail Mișustin, la ședința de guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Vaccinul gripal a ajuns în farmacii CITEȘTE ȘI Vaccinul gripal a ajuns în farmacii
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Rusia este al patrulea producător mondial de uraniu, potrivit datelor Asociației Mondiale a Operatorilor Nucleari (WNA). Președintele american, Joe Biden, a promulgat o lege care interzice importurile de uraniu îmbogățit din Rusia, un comerț cu o valoare de un miliard de dolari pe an, scrie Agerpres.

În 2023, SUA și China au ocupat primele locuri în topul celor mai mari importatori de uraniu rusesc, urmate de Coreea de Sud, Franța, Kazahstan și Germania.

Rusia este, de asemenea, și a treilea mare producător mondial de burete de titan, care este prelucrat ulterior în metalul folosit în diverse industrii, de la cea aerospațială și până la construcția de automobile, dar are puține depozite proprii de minereu de titan.

În paralel, grupul rus Nornickel este cel mai mare producător mondial de nichel rafinat. Rusia este responsabilă pentru 17% din producția mondială de nichel, un metal utilizat în producția de oțel inoxidabil și vehicule electrice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
uraniu
titan