Vladimir Putin acuză agenții străine de spionaj că efectuează atacuri împotriva Rusiei

Vladimir Putin acuză agenții străine de spionaj că efectuează atacuri împotriva Rusiei
scris 29 iun 2017

Agenții străine de spionaj efectuează atacuri cibernetice împotriva Rusiei, acuză președintele rus Vladimir Putin, relatează The Associated Press.

Rusia ”se confruntă cu o creștere a activităților agențiilor străine de informații armate împotriva sa și aliaților săi”, a declarat Putin la cartierul general al agenției militare ruse informații SVR, citat de agenții ruse.

Urmărește-ne și pe Google News

Liderul de la Kremlin a dat ca exemplu atacuri cibernetice drept modalități prin care alte țări încearcă să obțină informații sensibile despre Rusia, scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Modificări fiscale majore în noul program de guvernare: impozitul pe cifra de afaceri va înlocui impozitul pe profit, reducerea TVA este amânată, PFA vor plăti contribuția la pensie direct pentru pilonul 3 CITEȘTE ȘI Modificări fiscale majore în noul program de guvernare: impozitul pe cifra de afaceri va înlocui impozitul pe profit, reducerea TVA este amânată, PFA vor plăti contribuția la pensie direct pentru pilonul 3

Ucraina și Rusia par să fie cele mai dur afectate de un nou malware, care a blocat computere în întreaga lume marți și miercuri.

Cea mai mare companie petrolieră rusă - Rosneft - a anunțat miercuri că s-a confruntat cu unele probleme, însă a precizat că este prea devreme să evalueze pagubele provocate de acest software.

10.000 DE DOLARI

Oricine s-ar afla în spatele atacului cibernetic mondial în centrul căreia se află Ucraina a obținut suma de 10.000 de dolari, scrie AP.

La mai bine de 24 de ore după ce noua formă de malware a provocat perturbări în Ucraina și a ținut prima pagină în presa din lume, hackerii au obținut patru bitcoin - aprocimativ 10.000 de dolari la cursul actual, potrivit portofelului public al hackerilor.

Este vorba despre oo sumă mică având în vedere violența atacului, iar unii cercetători o citează drept o dovadă a faptului că atacatorii nu intenționează să facă bani, ci să transmită un mesaj.

Ransomware-ul, alimentat de creșterea puterii unor monede precum bitcoin, este o piață profitabilă în creștere pentru infractori cibernetici. Acesta funcționează prin criptarea datelor de pe computere și decriptarea lor în schimbul plății unei răscumpărări.

Însă Matthieu Suiche, fondatorul Comae Technologies cu sediul în Dubai, afirmă într-o postare pe blog că realizarea acestui virus sugerează că cei din spatele lui nu intenționează să ia aceste date, chiar dacă ar fi plătiți.

Cu alte cuvinte, a declarat el telefonic pentru AP, cererea de răscumpărare este o ”megadiversiune”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
spionaj
rusia