Una dintre primele legi care vor fi aprobate de noul Parlament ar putea fi cea care oferă guvernului posibilitatea de a interzice ONG-urile care susțin migrația și reprezintă „o amenințare la securitatea națională”, a declarat un purtător de cuvânt al Fidesz, partidul condus de Viktor Orban și care a câștigat cele mai multe voturi la alegerile de duminică, scrie The Independent.
Noua legislație, supranumită „Stop Soros” de guvern înainte de vot, face parte din campania anti-imigrație a lui Orban care îl are ca țintă pe omul de afaceri ungar stabilit în SUA, George Soros. Acțiunile sale filantropice au ca scop susținerea valorilor liberale și granițele deschise, scrie News.ro.
„După ce este format Parlamentul la sfârșitul lui aprilie, la începutul lui mai în sesiunea parlamentară vom începe munca necesară intereselor țării, care ar putea fi chiar pachetul de legi Stop Soros”, a declarat purtătorul de cuvânt al Fidesz la postul național de radio.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Printre măsurile care ar urma să fie implementate se numără și înregistrarea obligatorie a ONG-urilor care „susțin imigrația ilegală”, o taxă de 25% pentru donațiile externe primite de astfel de ONG-uri și ordine de restricție pentru activiști prin care le este interzis să ajungă la granițele UE din Ungaria. Aceste granițe au fost întărite în 2015 în timpul crizei migranților.
Orban a declarat înainte de alegeri că are informații că anumiți activiști sunt plătiți de Soros.
„Știm numele celor implicați și cum lucrează pentru a transforma Ungaria într-o țară a migranților. De aceea am creat proiectul de lege Stop Soros care definește imigrația ca fiind o problemă de securitate națională”, a precizat Orban.
După numărarea a 99% dintre voturi, datele Biroului Electoral Central arată că Fidesz a câștigat 133 de locuri din 199 disponibile în Parlament, în timp ce gruparea naționalistă Jobbik se situează pe locul doi cu 26 de locuri iar socialiștii primesc 20 de locuri.
Autor: