Ukroboronservice și compania cehă Sellier & Bellot vor construi o fabrică de muniție în Ucraina

Ukroboronservice și compania cehă Sellier & Bellot vor construi o fabrică de muniție în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Compania de stat ucraineană Ukroboronservice și producătorul ceh de muniție Sellier & Bellot intenționează să construiască o fabrică de muniție în Ucraina, a declarat marți premierul ucrainean Denis Șmihal, după reuniuni guvernamentale comune la Praga, transmite Reuters.

Republica Cehă a fost un susținător major al Kievului în lupta sa de a respinge invadatorii ruși, conducând o inițiativă care a obținut sute de mii de cartușe de muniție din întreaga lume.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Casă germană de modă premium decide să își lanseze și în România magazinul online. Feedback direct primit din partea clienților CITEȘTE ȘI FOTO Casă germană de modă premium decide să își lanseze și în România magazinul online. Feedback direct primit din partea clienților

"Printre alte acorduri din industria de apărare, în Ucraina va fi construită o nouă fabrică de gloanțe. Acordul a fost semnat între Sellier & Bellot și Ukroboronservice", a spus Șmihal, fără a oferi alte detalii.

”Acest lucru este important pentru proviziile armatei”, scrie News.ro.

Producător ceh de arme Colt CZ Group, care a achiziționat Sellier & Bellot în acest an, a declarat că va furniza echipamente pentru a produce muniție de calibru mic, ca parte a proiectului.

O altă unitate a Colt CZ, Ceska Zbrojovka, a semnat, de asemenea, un acord de transfer de tehnologie pentru puștile sale CZ BREN 2 care urmează să fie construite în Ucraina, finalizând planurile anterioare.

Elon Musk confirmă o posibilă întârziere a lansării Robotaxi, dar dă vina pe design CITEȘTE ȘI Elon Musk confirmă o posibilă întârziere a lansării Robotaxi, dar dă vina pe design

Șmihal a declarat că Ucraina a primit primele 50.000 de obuze dintr-o inițiativa cehă lansată la începutul acestui an.

Prim-ministrul ceh Petr Fiala a declarat că atragerea de muniție ar trebui să continue și anul viitor. Se preconizează că aproximativ jumătate de milion de obuze de artilerie vor fi livrate în acest an Ucrainei de la unitatea cehă, care folosește contribuțiile statelor și aliaților NATO pentru a procura muniție în afara Europei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ukroboronservice
sellier & bellot
ucraina