UE deschide oficial negocierile de aderare cu Ucraina, etapă descrisă drept „istorică”

UE deschide oficial negocierile de aderare cu Ucraina, etapă descrisă drept „istorică”
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 18:36

Uniunea Europeană a lansat oficial, la Luxemburg, negocierile de aderare cu Ucraina, o etapă descrisă drept „istorică” atât de Bruxelles, cât și de Kiev.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„O Ucraină puternică nu este posibilă fără UE, iar o UE puternică nu este de asemenea posibilă fără Ucraina”, a declarat prim-ministrul ucrainean Denis Șmihal la deschiderea negocierilor.

Serbia a demarat studiul de fezabilitate pentru prima sa centrală nucleară, după ce inițial a interzis tehnologia în urma tragediei de la Cernobîl CITEȘTE ȘI Serbia a demarat studiul de fezabilitate pentru prima sa centrală nucleară, după ce inițial a interzis tehnologia în urma tragediei de la Cernobîl

Atât Ucraina cât și Republica Moldova, pe de o parte, și Uniunea Europeană, pe de altă parte, încep oficial astăzi negocierile menite să permită celor două țări să devină într-o zi membre cu drepturi depline ale UE.

După deschiderea oficială a conferinței interguvernamentale, negociatorii vor analiza mai întâi legislația celor două țări pentru a verifica dacă este compatibilă cu cea a UE.

Producătorul american de cipuri Onsemi va produce semiconductori în Cehia, unde va investi până la două miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Producătorul american de cipuri Onsemi va produce semiconductori în Cehia, unde va investi până la două miliarde de dolari

Această etapă, cunoscută sub numele de „screening” în jargonul Bruxelles-ului, durează în mod normal între unul și doi ani, au explicat surse diplomatice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
ue