Sute de taximetriști protestează pe străzile din Croația împotriva Uber, în plin sezon turistic

Sute de taximetriști protestează pe străzile din Croația împotriva Uber, în plin sezon turistic
scris 28 iul 2017

Sute de taximetriști din Croația protestează astăzi împotriva Uber, cerând interzicerea aplicației de ridesharing, informează Associated Press. Protestul taximetriștilor a dus la îngreunarea traficului rutier în mai multe orașe croate, în plin sezon turistic pentru țara de la Marea Adriatică.

Protestatarii au blocat circulația pe un segment din autostrada spre aeroportul din Dubrovnik, un important centru turistic al Croației, iar autoritățile au anunțat întreruperi ale traficului rutier și în zone din apropierea aeroporturilor din Split și din capitala Zagreb.

Urmărește-ne și pe Google News

Taximetriștii cer interzicerea serviciilor Uber pe teritoriul Croației, susținând că firma americană de ridesharing funcționează ilegal. Proteste similare au fost și în luna iunie.

Polonia ar putea impune noi reguli pentru șoferii Uber. Mii de taximetriști au blocat circulația CITEȘTE ȘI Polonia ar putea impune noi reguli pentru șoferii Uber. Mii de taximetriști au blocat circulația

Potrivit presei locale, au fost înregistrate și unele incidente în timpul protestelor, patru taximetriști fiind răniți.

Ministrul croat al Transporturilor, Oleg Butkovic, a criticat acțiunile de protest și i-a îndemnat pe taximetriști să pună capăt manifestațiilor. Butkovic a precizat că Guvernul pregătește o lege care să reglementeze situația Uber.  

"Condamn acest protest și bocarea străzilor în mijlocul sezonului", a spus el.

Uber are aproximativ 5.000 de șoferi partneri în Croația, serviciile sale fiind utilizate de circa 100.000 dintre cei peste 4,2 milioane de locuitori ai țării. Tarifele Uber sunt în general mai mici decât cele practicate de companiile de taximetrie.

Recent, compania americană a lansat în Croația și serviciul de ridesharing pe apă, UberBoat, în mai multe orașe de pe Coasta Adriatică.

Uber, startup evaluat la 68 miliarde de dolari după primii șapte ani de activitate, a provocat schimbări în structura atent reglementată a industriei de taxi din foarte multe țări, însă s-a confruntat cu numeroase probleme de ordin legal și proteste din partea taximetriștilor, care acuză compania de concurență neloială.

Serviciul low-cost nelicențiat UberPop a fost suspendat deja în mai multe capitale europene, printre care Paris și Bruxelles.

viewscnt
Afla mai multe despre
croatia
uber
proteste
taximetristi