Stare de urgență într-un oraș-port din sudul Rusiei, aflat la Marea Neagră

Stare de urgență într-un oraș-port din sudul Rusiei, aflat la Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2024

Autoritățile ruse au declarat stare de urgență în Novorossisk, din cauza incendiilor forestiere, care se extind rapid din cauza vremii caniculare, a vântului puternic și a secetei, conform Reuters.

Orașul-port Novorossisk, din sudul Rusiei, aflat la Marea Neagră, a intrat de duminică sub stare de urgență, deoarece incendiile forestiere s-au extins rapid pe o suprafață de 22 de hectare, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
Scutul antirachetă al NATO din Europa se întărește. Baza americană din Polonia, similară cu cea de la Deveselu, este operațională CITEȘTE ȘI Scutul antirachetă al NATO din Europa se întărește. Baza americană din Polonia, similară cu cea de la Deveselu, este operațională

Orașul este popular printre turiștii ruși în lunile de vară. Autoritățile locale au mai transmis că au pregătit autocare pentru a evacua aproximativ 200 de persoane din zonele de risc. 130 de copii au fost deja evacuați din centrele de recreere.

Imaginile publicate de primarul orașului arătă cum pompierii se luptă cu flăcări care au cuprins întinderi vaste de vegetație. La fața locului acționează și elicoptere, care sting incendiile de pe terenul muntos.

GRAFICE Prețul energiei bate record după record. România - a doua cea mai scumpă piață europeană CITEȘTE ȘI GRAFICE Prețul energiei bate record după record. România - a doua cea mai scumpă piață europeană

În ultimele săptămâni, căldura intensă, vântul puternice și seceta au alimentat focare în toată Rusia, de la regiunea siberiană Tuva până la Republica Sakha, din Orientul Îndepărtat. La Krasnodar, aproximativ 500 de persoane au fost evacuate din cauza riscului extinderii la locuințe a unui incendiu de vegetației.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
marea neagra
stare de urgenta
incendii