Rusia bombardează Ucraina cu rachete și drone pentru a doua zi consecutiv. Sunt cel puțin patru morți

Rusia bombardează Ucraina cu rachete și drone pentru a doua zi consecutiv. Sunt cel puțin patru morți
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu rachete și drone care au vizat zeci de regiuni ucrainene și au ucis cel puțin patru persoane, a declarat armata Ucrainei, la o zi după cel mai mare atac aerian al Moscovei din războiul de până acum asupra vecinului său, relatează Reuters.

Două persoane au fost ucise după ce un hotel a fost „distrus” în orașul Krivoi Rog din centrul Ucrainei, au declarat oficialii regionali. De asemenea, două persoane au murit în atacuri cu drone asupra orașului Zaporojie, la est de Krivoi Rog, orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski.

Urmărește-ne și pe Google News
Trafic închis pe DN 1A și DN 1B, timp de mai multe zile. Rute alternative CITEȘTE ȘI Trafic închis pe DN 1A și DN 1B, timp de mai multe zile. Rute alternative
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Doi civili ar putea fi încă sub dărâmăturile hotelului din Krivoi Rog și cinci au fost răniți în atac, a declarat Serhii Lisak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk în care se află Krivoi Rog. Șase magazine, patru clădiri înalte și opt mașini au fost, de asemenea, avariate.

În Zaporojie, două persoane au fost ucise și patru rănite în cursul nopții, a declarat Ivan Fedorov, guvernatorul regiunii. „Acestea sunt consecințele atacului de peste noapte cu drone Shahed asupra Zaporojie”, a spus Fedorov, referindu-se la dronele kamikaze de fabricație iraniană pe care Kievul spune că Rusia le folosește în atacurile sale, scrie News.ro.

Krivoi Rog, Kiev și regiunile centrale și estice ale Ucrainei au fost sub alertă de raiduri aeriene în cea mai mare parte a nopții, începând de luni, din jurul orei locale 23.00.

Sistemele de apărare aeriană ale regiunii Kiev au fost activate de mai multe ori în cursul nopții pentru a respinge rachetele și dronele care vizau capitala ucraineană, a declarat administrația militară a regiunii.

Martorii Reuters au relatat despre cel puțin trei runde de explozii în cursul nopții la Kiev.

Dimensiunea atacurilor de marți și impactul lor deplin sunt deocamdată deplin cunoscute, dar forțele aeriene ucrainene au declarat că au înregistrat lansarea mai multor grupuri de drone și decolarea de pe aerodromurile rusești a bombardierelor strategice Tu-85 și a avioanelor interceptoare supersonice MiG-31.

Luni, Rusia a lansat peste 200 de rachete și drone, ucigând cel puțin șapte persoane și avariind infrastructura energetică într-un atac condamnat de președintele american Joe Biden drept „scandalos”. Ministerul rus al Apărării a declarat că loviturile sale de luni au atins „toate țintele desemnate”, majoritatea fiind din infrastructura energetică critică a Ucrainei.

Profitul Electrica SA a scăzut cu peste 28%. Câți bani are de primit de la stat CITEȘTE ȘI Profitul Electrica SA a scăzut cu peste 28%. Câți bani are de primit de la stat

Mai mulți bloggeri militari ruși, cum ar fi colectivul pro-război sub numele de Rybar, au spus că atacurile Moscovei sunt un „act de răzbunare” pentru incursiunea surprinzătoare a Ucrainei pe teritoriul Rusiei - prima astfel de acțiune de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Analiștii de la think tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul la Washington, au declarat în ultima lor evaluare că Moscova „probabil nu are capacitatea industrială pentru a susține cu regularitate astfel de lovituri masive la o scară similară”.

Kremlinul a declarat luni că va exista un răspuns la acțiunea Ucrainei în Kursk, dar după trei săptămâni de la incursiune, Kievul revendică noi progrese. În acest timp,  Moscova continuă să bombardeze trupele ucrainene de acolo, dar nu reușește încă să le împingă afară.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
rachete