Raiffeisen, amendă record în Austria. Are probleme și în Statele Unite

Raiffeisen, amendă record în Austria. Are probleme și în Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 18:08

Autoritatea de Supraveghere a Pieței Financiare din Austria (FMA) a amendat Raiffeisen Bank International (RBI) cu peste două milioane de euro pentru deficiențe în controalele privind spălarea banilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Este o amendă cu o valoare record aplicată în Austria și vine după ce autoritățile au descoperit nereguli în verificarea de către RBI a spălării banilor și finanțării terorismului la două bănci corespondente, a precizat FMA. Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că țările implicate sunt Cuba și Bahrein, arată Agerpres.

Motivul surprinzător pentru care Grecia introduce săptămâna de lucru de 6 zile CITEȘTE ȘI Motivul surprinzător pentru care Grecia introduce săptămâna de lucru de 6 zile

Amenda, deși minoră comparativ cu cea care ar putea fi impusă de Statele Unite, afectează și mai mult imaginea Raiffeisen, cea mai mare bancă occidentală din Rusia fiind sub o presiune din ce în ce mai ridicată pentru a ieși de pe acea piață.

Autoritățile SUA, care analizează legăturile dintre Raiffeisen și Rusia, au mai multă influență decât Austria, controlând accesul la dolari, un element cheie al comerțului internațional, vital pentru sistemul bancar.

Serbia a demarat studiul de fezabilitate pentru prima sa centrală nucleară, după ce inițial a interzis tehnologia în urma tragediei de la Cernobîl CITEȘTE ȘI Serbia a demarat studiul de fezabilitate pentru prima sa centrală nucleară, după ce inițial a interzis tehnologia în urma tragediei de la Cernobîl

Luna trecută, banca a fost avertizată în scris de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi blocat, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Este cel mai sever avertisment de până acum și vine după luni de presiuni. De mai mult de un an, RBI face obiectul analizei Oficiului pentru Controlul Activelor Străine SUA (OFAC).

În timp ce multe companii și guverne occidentale și-au redus semnificativ legăturile cu Moscova, după invadarea Ucrainei, Austria a rămas legată de Rusia printr-un gazoduct extrem de important, iar Viena încă este un hub pentru numerarul din Rusia și vecinii săi din fosta Uniune Sovietică.

VIDEO Incendii de pădure în Turcia: cinci morți și zeci de răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Incendii de pădure în Turcia: cinci morți și zeci de răniți

RBI s-a angajat să vândă afacerea din Rusia, în urma presiunilor autorităților globale de reglementare, dar în ultimii doi ani au apărut puține modificări.

Deși grupul italian UniCredit are de asemenea o afacere în Rusia și nu pare grăbit să plece, RBI este o bancă mult mai mare și a devenit un test pentru modul în care Occidentul pune capăt legăturilor cu Rusia.
0

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
austria