Șoferii de taxi din Bulgaria se tem că ar putea fi înlocuiți de indieni

Șoferii de taxi din Bulgaria se tem că ar putea fi înlocuiți de indieni
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Taximetriștii din Plovdiv se tem că ar putea fi înlocuiți în curând de indieni. Acest pericol a fost semnalat de Asociația Națională pentru Protecția Transportatorilor și Taximetriștilor, care se opune în mod categoric planurilor municipalității de a crește cota actuală pentru numărul de taximetriști de la 2.000 la 2.200, potrivit Rador Radio România.

Membrii asociației sunt de părere că în acest fel se creează condiții și cetățenii sunt pregătiți pentru o altă propunere – de a aduce taximetriști din India la Plovdiv, susține Volodia Domașenko, copreședintele asociației, pentru BTA.

Bulgaria are nevoie de 300.000 de muncitori străini CITEȘTE ȘI Bulgaria are nevoie de 300.000 de muncitori străini

Potrivit acestuia, în spatele intenției municipalității de a crește cota de taxiuri în Plovdiv se află un lobby pentru o intenție de investiție de import de șoferi de taxi din India. În acest moment, la o cotă de 2.000 de taxiuri, doar 1.715 au desfășurat efectiv această activitate, iar primarul Kostadin Dimitrov și-a prezentat proiectul într-o manieră extrem de originală – ca o încercare de îmbunătățire a calității serviciilor de taximetrie din oraș, potrivit asociației șoferilor de taxi.

Proiectul de majorare a cotei și de stabilire a prețurilor minime și maxime pentru transportul călătorilor în taxi a fost supus dezbaterii publice la data de 17 mai și a expirat la 17 iunie, de către primarul Kostadin Dimitrov. Motivele sunt că populația orașului Plovdiv a crescut, iar cota actuală de 2.000 de mașini este insuficientă pentru a satisface nevoile cetățenilor.

Recent, una dintre companiile care operează transport public în oraș a anunțat că se pregătește să angajeze 30 de șoferi din India. „Procesul de recrutare a șoferilor indieni s-a încheiat deja, candidații au promovat cu succes concursurile necesare. Una dintre condiții este cunoașterea limbii engleze, iar pregătirea documentelor și vizelor este în curs”, a spus Dimităr Cholakov, manager Avtotrans, a explicat BNT. Compania are un contract cu municipalitatea pentru deservirea mai multor linii de autobuz în Plovdiv. Înainte de a-și începe activitatea, noii angajați vor urma o pregătire cuprinzătoare pentru a se familiariza cu vehiculele, rutele și condițiile de lucru în mediul urban.

Șoferii indieni vor fi plătiți la fel ca și colegii lor bulgari și vor primi cazare. Colegii lor bulgari de la transportul public din oraș, spre deosebire de taximetriștii din oraș, nu sunt îngrijorați de sosirea indienilor. Dimpotrivă, se așteaptă ca volumul lor de muncă să scadă și să se bucure de vacanță mai liniștiți în timpul sezonului de vară.

De mai bine de o lună, compania indiană de transfer de muncitori JS International, împreună cu agențiile de recrutare bulgare, fac tururi prin țară pentru a se întâlniri cu mediul de afaceri, pentru a-și prezenta posibilitățile de import de forță de muncă din India. Unul dintre exemplele de posibilă angajare a indienilor prezentate la aceste întâlniri este pentru Austria și România, unde mulți indieni au ocupat locuri de muncă ca taximetriști și în livrări.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
bulgaria