Producătorul american de cipuri Onsemi va produce semiconductori în Cehia, unde va investi până la două miliarde de dolari

Producătorul american de cipuri Onsemi va produce semiconductori în Cehia, unde va investi până la două miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Producătorul american de cipuri Onsemi va investi până la două miliarde de dolari pentru a-și majora producția de semiconductori în Cehia, extinzându-și capacitățile europene într-un moment în care Uniunea Europeană caută să obțină autonomia pe segmentul produselor critice, transmit AP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Proiectul reprezintă una din cele mai mari investiții străine în Cehia, scrie Agerpres.

FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia CITEȘTE ȘI FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia

Guvernul ceh a anunțat că banii vor fi investiți în actuala facilitate de producție a companiei din orașul Roznov pod Radhostem, unde în prezent se fabrică zilnic zece milioane de cipuri. Și numărul de angajați va crește, de la 1.700 la 3.000.

"Investiția va consolida lanțul de aprovizionare cu semiconductori pentru clienții noștri din Europa și din întreaga lume. Unitatea va produce semiconductori de ultimă generație folosiți la vehiculele electrice, sectorul energiei regenerabile și centre de date AI", se arată în comunicatul Onsemi.

Industria auto este o parte esențială a economiei cehe. Volkswagen, care deține Skoda Auto, cel mai mare exportator al țării, este un partener strategic al Onsemi.

Investiția urmează unor decizii similare ale STMicroelectronics (în Italia), Intel și TSMC (în Germania).

Conform firmei de consultanță McKinsey, producerea de semiconductori pe plan global ar urma să devină până în 2030 o industrie de 1.000 miliarde de dolari, de la 600 miliarde de dolari în 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
onsemi
semiconductori
cehia