Mondelez a reluat fabricarea biscuiților Oreo în Ucraina, după repararea unei fabrici distruse de război

Mondelez a reluat fabricarea biscuiților Oreo în Ucraina, după repararea unei fabrici distruse de război
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Producătorul de snackuri Mondelez și-a reluat producția de biscuiți Oreo în Ucraina, după ce fabrica sa dintr-un oraș mic din partea de est a țării a fost grav avariată în timpul invaziei Rusiei, în urmă cu aproximativ doi ani, transmite Reuters.

Fabrica Mondelez din Trostianeț este acum complet reconstruită, după ce s-a deschis parțial anul trecut pentru a produce ciocolată, potrivit unui comunicat al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Umbrărescu își crește puternic afacerile CITEȘTE ȘI FOTO Umbrărescu își crește puternic afacerile
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania a spus că biscuiții Oreo și alte ciocolate produse la fabrica din Ucraina nu sunt exportate în Rusia vecină, scrie News.ro.

Mondelez are trei fabrici în Rusia și își vinde biscuiții și snackurile acolo, în ciuda boicoturilor și apelurilor angajaților, activiștilor și investitorilor care îi cer să se oprească.

Mondelez a declarat anterior că își va face afacerile în Rusia ”de sine stătătoare”, cu un lanț de aprovizionare autosuficient până la sfârșitul anului 2023. A numit o nouă conducere în Europa, inclusiv Rusia, la începutul acestui an.

Rivalii Mondelez, inclusiv Nestle, cea mai mare companie producătoare de alimente din lume, continuă să-și vândă produsele în Rusia. Alimentele nu intră sub sancțiunile internaționale.

În timp ce fabrica din Trostianets era reparată, Mondelez a importat Oreos în Ucraina, a declarat o sursă familiarizată cu planurile companiei, care nu are voie să vorbească cu presa.

Compania a spus că produsele fabricate în uzina Trostianets sunt exportate în țări eurasiatice precum Georgia și Kazahstan, pe lângă faptul că sunt vândute pe piața internă ucraineană.

Uzinele din Rusia au ajutat anterior să aprovizioneze aceste țări, a spus sursa.

”Continuăm să ne creștem investițiile în sprijinirea și reconstrucția Ucrainei”, a spus compania în comunicat.

Mondelez a declarat anterior pentru Reuters că nu mai sunt exporturi din Rusia în Europa.

Ministerul Finanțelor vrea să ia 7 miliarde de lei de la bănci în iunie CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor vrea să ia 7 miliarde de lei de la bănci în iunie

Biscuiții de ciocolată cu umplutură din cremă de vanilie Oreos sunt ual dintre cele mai mari mărci ale Mondelez și au atins venituri din vânzări de aproximativ 4 miliarde de dolari anul trecut, potrivit unei postări pe LinkedIn a CEO-ului Dirk Van de Put.

Celelalte mărci de top ale Mondelez includ ciocolatele Milka și Cadbury. De asemenea, compania face fursecuri și biscuiți de marcă locală.

Puțin peste 30% dintre acționarii Mondelez au susținut săptămâna trecută o rezoluție prin care se solicită companiei să efectueze un studiu independent cu privire la riscurile continuării activității în Rusia, potrivit unui document al companiei.

Norges Bank, al 11-lea cel mai mare acționar al Mondelez, conform Eikon de la LSEG, a susținut propunerea, conform fondului. Fondul a spus că atunci când o companie ”nu satisface nevoile noastre ca investitor financiar, vom lua în considerare sprijinirea unei propuneri bine fundamentate a acționarilor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
mondelez
oreo
biscuiți