Cum va rezolva Croația problema locuințelor

Cum va rezolva Croația problema locuințelor
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:42

Croația intenționează să transfere povara fiscală de la persoane fizice la proprietăți, în încercarea de a opri creșterea prețurilor imobiliare și a chiriilor, a declarat ministrul său de Finanțe, Marko Primorac, citat de Reuters.

În Croația există 600.000 de proprietăți fie goale, fie disponibile doar pentru închiriere pe termen scurt în țara cu 3,85 milioane de locuitori, ceea ce face dificil pentru tineri să găsească apartamente pe termen lung, în special în orașele turistice de pe coasta Adriaticii, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Președintele Stellantis și al Ferrari, acuzat de fraude fiscale de milioane de euro CITEȘTE ȘI Președintele Stellantis și al Ferrari, acuzat de fraude fiscale de milioane de euro
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Primorac a declarat Consiliului Economic și Social al Croației că noua legislație ar trebui, de asemenea, să încurajeze întoarcerea croaților din străinătate, să digitalizeze sistemul fiscal și să consolideze disciplina fiscală.

Locuințele au devenit indisponibile pentru mulți, a spus Primorac, deoarece oamenii au cumpărat proprietăți imobiliare ca fiind cea mai sigură modalitate de investiție, în timp ce și cumpărătorii străini s-au grăbit să investească din cauza impozitelor scăzute, creând un dezechilibru pe piață.

”Sperăm să creăm condiții pentru dezvoltarea unei politici stabile, previzibile pentru gestionarea imobiliară și să încurajăm o închiriere pe termen lung”, a spus Primorac.

Apartamentele vor fi supuse în principal la noi taxe, în timp ce proprietățile utilizate pentru agricultură, producție și servicii vor fi scutite.

Letonia vine cu noi restricții - fără limba rusă pe piața muncii și la ATM-uri CITEȘTE ȘI Letonia vine cu noi restricții - fără limba rusă pe piața muncii și la ATM-uri

Deținătorii de proprietăți care sunt disponibile pentru închiriere pentru cel puțin 10 luni pe an vor fi, de asemenea, scutiți de plata impozitelor.

Administrația fiscală a definit intervalul de taxe între 0,6-8,0 euro pe metru pătrat.

Noua legislație fiscală ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2025, după ce va fi aprobată de parlament, a spus Primorac.

viewscnt
Afla mai multe despre
croația
preturi
chirii
apartamente