Bulgaria introduce dezinfecția la toate punctele de frontieră din cauza pestei la animale în Grecia și România

Bulgaria introduce dezinfecția la toate punctele de frontieră din cauza pestei la animale în Grecia și România
scris 5 aug 2024

Dezinfecția la toate punctele de frontieră este introdusă pentru automobile, din cauza situației epidemice complicate în principal din Grecia și România, precum și din cauza numeroaselor cazuri de pestă înregistrate la micile rumegătoare.

Acest lucru a fost anunțat de directorul Agenției bulgare pentru Siguranța Alimentelor (ABSA), Svetlozar Patarinski.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO STC Partners, controlat de doi foști manageri Strabag, cumpără un teren în București și lansează ansamblul rezidențial Quartier Ferdinand, investiție de circa 35 mililoane euro CITEȘTE ȘI FOTO STC Partners, controlat de doi foști manageri Strabag, cumpără un teren în București și lansează ansamblul rezidențial Quartier Ferdinand, investiție de circa 35 mililoane euro
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Bulgaria a informat statele vecine pe cale diplomatică cu privire la această măsura. Dezinfecția va fi gratuită în perioada în care se va desfășura coordonarea diplomatică. Mai întâi, dezinfecția a fost introdusă de-a lungul graniței cu Turcia. În prima săptămână, și aceasta a fost gratuită din cauza unor probleme tehnice. Deja se încasează bani, a spus directorul Agenției bulgare pentru Sigranța Alimentelor. Dumiinică, directorul executiv al ABSA și ministrul adjunct al agriculturii de la Sofia, Deian Stratev, au participat la o ședință a Comisiei regionale de epizoozie din Kârdjali, convocată de urgență din cauza unui focar înregistrat de pestă ovină în localitatea greacă Iasmos – la 10 km de granița cu Bulgaria, potrivit Rador Radio România.

În prezent, nu există niciun caz înregistrat de boală în Bulgaria, dar s-au introdus deja măsuri preventive la nivel național în țară. Ministrul adjunct al Agriculturii a anunțat că, în ultimele 2 luni, în Bulgaria nu au existat importuri de animale vii din România și Grecia. La începutul lunii iunie, s-au înregistrat două importuri de animale către abatoarele din Bulgaria. Aceasta a fost însă înainte ca focarele bolii să fie descoperite în Grecia, arată Rador.

Pesta la micile rumegătoare aduce mari pierderi economice fermierilor, deoarece atunci când este depistată, animalele bolnave și cele cu care s-a intrat în contact sunt ucise. Proprietarii sunt compensați. Boala nu este periculoasă pentru oameni.

În Bulgaria, boala a fost înregistrată ultima dată în vara anului 2018, când au fost înregistrate șapte focare în municipiul Boliarovo.

viewscnt
Afla mai multe despre
dezinfecție
bulgaria
granita