Bulgaria accelerează construcția de noi capacități nucleare la Kozlodui

Bulgaria accelerează construcția de noi capacități nucleare la Kozlodui
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Bulgaria accelerează implementarea proiectelor de construcție pentru noi capacități nucleare la Kozlodui și pentru coridorul vertical al gazelor, fiind deja înființate grupuri de lucru interdepartamentale.

Grupurile care au avut primele întâlniri sunt formate din reprezentanți ai Ministerului Energiei, Ministerului Finanțelor, Ministerului Mediului și Apelor, Ministerului Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, Ministerului Transporturilor și Comunicațiilor, Ministerului Culturii, Ministerului Agriculturii, Ministerului de Interne și Ministerului Afacerilor Externe.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Proprietarul fostului Sidex Galați s-a asociat cu chinezii pentru a produce ″oțel verde″ în Ungaria. Proiectul are sprijinul liderului de la Beijing CITEȘTE ȘI FOTO Proprietarul fostului Sidex Galați s-a asociat cu chinezii pentru a produce ″oțel verde″ în Ungaria. Proiectul are sprijinul liderului de la Beijing
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Proiectele au o importanță strategică pentru asigurarea securității energetice a țării și a regiunii pe termen lung", a declarat ministrul Energiei, Vladimir Malinov, care a fost numit de prim-ministru în fruntea grupurilor de lucru, potrivit BTA și Agerpres.

Proiectele, parte a inițiativei coridorului vertical al gazelor dintre Bulgaria, Grecia, România, Ungaria, Slovacia, Ucraina și Republica Moldova, oferă oportunitatea de a transporta volume suplimentare de gaze naturale din surse diverse și de încredere de la sud la nord. Creșterea capacităților de transport al gazelor naturale la punctele de interconectare Kulata/Sidirokastro din Grecia spre Bulgaria și Negru Vodă/Kardam din Bulgaria către România este de o importanță cheie pentru implementarea uneia dintre principalele priorități ale Guvernului în sfera energetică - diversificarea surselor de energie. O parte a inițiativei este proiectul pentru infrastructura de transport de gaze de înaltă presiune pentru a furniza consumatorilor din regiunea Maritsa Est, care este de o importanță capitală în ceea ce privește asigurarea unei noi imagini economice a regiunii.

Implementarea prioritară a acestor proiecte va contribui la creșterea concurenței în sector și la realizarea unor condiții mai bune pentru toți consumatorii, nu doar din țara noastră, ci și din întreaga regiune. Dezvoltarea energiei nucleare este o prioritate a Guvernului în sfera energetică, reprezentând cheia pentru atingerea cu succes a obiectivelor de decarbonizare și securitate energetică. Proiectul pentru noi capacități nucleare la CNE Kozloduy este strategic pentru țară. Coordonarea strânsă în activitatea tuturor departamentelor implicate în cadrul proiectului conduc la implementarea cu succes a acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
kozlodui
bulgaria