VIDEO Complexul Stonehenge din Marea Britanie, stropit cu vopsea de activiști pentru mediu

VIDEO Complexul Stonehenge din Marea Britanie, stropit cu vopsea de activiști pentru mediu
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Activiști pentru mediu au împroșcat cu vopsea complexul Stonehenge din Marea Britanie, iar potrivit imaginilor publicate online, o pulbere portocalie acoperă câteva dintre pietrele ce alcătuiesc celebrul complex megalitic preistoric, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Doi protestatari au fost arestați sub suspiciunea de deteriorare a monumentului antic, a precizat poliția locală într-un comunicat.

În înregistrarea video dată publicității de grupul ecologist Just Stop Oil, doi protestatari se îndreaptă în fugă spre doi megaliți pulverizând vopsea în timp ce o altă persoană încearcă să-i oprească, scrie Agerpres.

Brașovul, pe locul 2 pe țară la numărul de turiști în primele luni ale anului. De unde vin cei mai mulți turiști străini CITEȘTE ȘI Brașovul, pe locul 2 pe țară la numărul de turiști în primele luni ale anului. De unde vin cei mai mulți turiști străini

Monumentul situat în sudul Angliei este inclus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial și este una dintre cele mai populare destinații turistice britanice.

Just Stop Oil este o grupare cunoscută în Marea Britanie pentru protestele ecologiste disruptive pe care le organizează, în timpul cărora activiștii au provocat închiderea unor tronsoane rutiere importante, au perturbat evenimente culturale și sportive și au aruncat cu supă într-un tablou de Van Gogh.

Obiectivul grupării este ca guvernul britanic că pună capăt extracției și arderii de petrol, gaze și cărbune până în 2030.

English Heritage, organizația care administrează Stonehenge, nu a dat curs imediat unei solicitări pentru comentarii din partea Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
stonehenge
vopsea