One United Properties accesează o finanțare de 47 de milioane de euro de la Banca Transilvania

One United Properties accesează o finanțare de 47 de milioane de euro de la Banca Transilvania
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, contractează o finanțare de la Banca Transilvania, în valoare de 47 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Această finanțare va fi utilizată pentru rambursarea în integralitate a finanțării existente a creditului contractat de companie în 2021 de la Black Sea Trade and Development Bank, pentru dezvoltarea clădirii sustenabile de birouri One Tower, parte a One Floreasca City. Totodată, această nouă finanțare asigură rambursarea parțială a creditelor de la acționari existente și a altor costuri aferente. 

INFOGRAFIC Orașele și cartierele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Orașele și cartierele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță

„Suntem încântați să anunțăm accesarea unei finanțări de la Banca Transilvania, care ne va permite să rambursăm un credit existent pentru dezvoltarea clădirii de birouri One Tower și, totodată, să reducem dobânda cu 1%, această măsură reflectând angajamentul nostru de a optimiza performanța financiară. Interesul pentru oferta noastră de birouri este extrem de ridicat, iar clădirea One Tower este complet închiriată, demonstrând calitatea spațiilor noastre. Cu o valoare brută de dezvoltare de 120 milioane de euro, această proprietate reprezintă un reper important în portofoliul nostru. De asemenea, ne angajăm să răspundem cererii crescânde de spații office sustenabile prin dezvoltarea noilor birouri la etajul 1 al One Gallery, imobil aflat în prezent în proces de restaurare”, a declarat Andrei Diaconescu, cofondator și co-CEO One United Properties.  

One United Properties își va extinde oferta office de la One Floreasca City odată cu  dezvoltarea One Gallery, fosta fabrică Ford aflată în prezent în proces de restaurare. Etajul 1 al imobilului prevede construcția unor noi spații de birouri moderne, în vreme ce parterul va găzdui spații de retail. Valoarea brută de dezvoltare pentru One Gallery este de 100 de milioane de euro, cea mai mare investiție privată din țara noastră în restaurarea unui imobil istoric. 

Întreaga dezvoltare One Floreasca City include o componentă rezidențială cu apartamente design exclusiviste – One Mircea Eliade, clădirea de birouri clasă A One Tower, dar și One Gallery, o componentă comercială cu spații office și retail. 

Profit.ro a anunțat că One United este în discuții preliminare cu familia lui Cristian Borcea, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo, pentru achiziția unui nou teren valoros pe malul lacului Tei din București, pe care pot fi construite peste 600 de apartamente premium.

One United Properties are autorizate două ansambluri rezidențiale majore în această zonă: One Lake Club și One High District. Primul, cu peste 600 de apartamente, ce va fi ridicat pe un teren cumpărat de la Ion Țiriac amplasat tot pe malul Lacului Tei și al doilea, cu 786 de apartamente, ce va fi construit pe un teren cumpărat de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea.

Tot de la familia Borcea și asociații săi a cumpărat și dezvoltatorul ungar Cordia un teren, care vine în completarea celui vizat de One United Properties. Cordia a anunțat că are în pregătire aici un bloc cu două corpuri de 7, respectiv 10 etaje, și un total de 227 de apartamente.

OMV Petrom virează spre mașinile electrice CITEȘTE ȘI OMV Petrom virează spre mașinile electrice

Familia Borcea și asociații săi au răscumpărat, recent, participațiile omului de afaceri Gheorghe Nețoiu din afacerea cu celebrul restaurant „Doi Cocoși“ din nordul Bucureștiului, în locul căruia urmează a fi construit un bloc 102 apartamente premium, despre care Profit.ro a scris în premieră.

Familia Borcea mai lucrează la un proiect rezidențial în zona de sud a Constanței printr-o firmă deținută în proporție de 50% de Patrick Borcea, fiul lui Cristian Borcea.

Totodată, compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristian Borcea, așteaptă avizarea unui ansamblu rezidențial premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City, București, o zonă care a atras deja investitori precum Dan Șucu, Raul Doicescu, Omar Akili și milionarii unguri Péter și Gábor Futó, care pregătesc la rândul lor aici mii de apartamente.

În 2020, Cristian Borcea și-a vândut unei companii farmaceutice apartamentul pe care îl deținea în Miami, la un preț de 1,9 milioane de euro, potrivit presei sportive.

Recent, cum a anunțat Profit.ro, familia Cristi Borcea a vândut hotelul Pam Beach cu peste 9 milioane euro.

După nouă luni de detenție, Cristian Borcea a ieșit din închisoare în noiembrie 2019, după condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. Aceasta a fost a doua oară când Cristi Borcea a făcut închisoare. Prima dată a execuat patru ani și patru luni în dosarul transferurilor de jucători de fotbal.

Terenurile One United

One United Properties are acum, în proprietate sau pre-contractate, terenuri cu o suprafață de 265.000 de metri pătrați pentru dezvoltări viitoare, care permit realizarea unor clădiri cu o suprafață totală de 865.000 de metri pătrați și o valoare de dezvoltare de peste 2 miliarde de euro.

Grupul vasluian Safir, furnizor KFC, vinde aproape o treime din producția de carne de pui în afara țării CITEȘTE ȘI Grupul vasluian Safir, furnizor KFC, vinde aproape o treime din producția de carne de pui în afara țării

Pe aceste terenuri, One United Properties intenționează să construiască peste 6.000 de apartamente și 163.500 de metri pătrați de spații comerciale de închiriat, majoritatea birouri.

Valoarea brută de dezvoltare a proiectelor aflate în construcție (adică prețul de vânzare al apartamentelor și valoarea de piață a spațiilor comerciale) este de 1,3 miliarde euro.

Valoarea brută de dezvoltare a proiectelor în planificare, cu terenuri asigurate, este de 889 milioane euro, iar valoarea brută de dezvoltare a proiectelor în planificare, dar cu terenuri în negociere sau cu pre-contracte semnate, este de peste 1 miliard de euro.

Capitalizare bursieră a One United Properties de 734 de milioane de euro. Valoarea segmentului comercial este de 359 milion euro, iar cel rezidențial este evaluat de piață la 374 milioane de euro.

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Zonele din nordul a Bucureștiului vor atrage și în 2024 cel mai mare număr de locuințe care ar putea fi livrate, cu o cotă de aproape 40% din oferta nouă, acesta fiind al treilea an consecutiv în care nordul orașului este cel mai important pol de dezvoltare rezidențială din București, într-un context de creștere a veniturilor și implicit a ofertei care țintește segmentul middle market.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
credit
banca transilvania