Turoperator: Peste 3.000 de italieni vin în pelerinaje în România, însoțiți de preoți

Turoperator: Peste 3.000 de italieni vin în pelerinaje în România, însoțiți de preoți
scris 12 feb 2016

Așa cum în anii '90 ajungeau în România mii de italieni atrași nu de frumusețile turistice, ci de frumusețea româncelor, acum vin din ce în ce mai mulți turiști din această țară cu gânduri mult mai pioase. Mai mult de 3.000 de italieni ajung anual în pelerinaje, însoțiți de preoți, la bisericile din Bucovina și Mamamureș, și lasă în România peste 1,2 milioane de euro.

În afara programelor clasice, gen city break, munte, mare și circuite, italienii începe să fie atrași în România din ce în ce mai mult de au pelerinaje, în special în zone precum Bucovina și Maramureș, a declarat pentru Profit.ro Gheorghe Fodoreanu, proprietarul agenției Invitation România, specializată în incoming, și care participă la Borsa Internazionale del Turismo (BIT) organizată la Milano, Italia, în perioada 11-13 februarie. Fodoreanu crede că prezența României la târg un succes, iar standul arată foarte bine, decorat pe tematica Brâncuși.

Urmărește-ne și pe Google News

La târg, turoperatorul a constatat interesul tot mai crescut al italienilor pentru turismul religios din România, în ciuda faptului că sunt catolici, iar bisericile de la noi sunt ortodoxe. Mai mult, italienii vin aici însoțiți de preoți, așa cum merg pelerinii români la Ierusalim, care le țin loc de ghizi și conduc grupurile de turiști. "Clientela pleacă de la preoții din parohii, care sunt ca niște miniagenții de turism",  a spus Fodoreanu. El a adăugat că intenția Papei Francisc de a alinieze data de sărbătorire a Paștelui catolic cu cel ortodox va crea, la nivelul Europei, care e preponderent creștină, un trafic personalizat către marile valori culturale, de arhitectură, de religie ale continentului, iar România va fi una dintre țările țintă.

Nu contează ce ai sub rochie CITEȘTE ȘI Nu contează ce ai sub rochie

Directorul agenției estimează că anul trecut au ajuns în pelerinaj în România în jur de 150 de grupuri cu minimum 20 de persoane fiecare, deci peste 3.000 de turiști. În ultimul an, acest gen de turism a început să crească pe fondul tensiunilor din nordul Africii, care au făcut ca această piață să cadă, și al atentatelor din Europa, România fiind considerată o destinație sigură. Fie că ajung cu avionul, în general pe curse low cost, fie cu autocarul, italienii lasă în România între 58 și 65 de euro pe zi pe cazare (în general la hoteluri de trei stele), masă și transferuri. La o medie de o săptămână a unui circuit, cheltuielile pelerinilor italieni depășesc 1,2 milioane de euro.

Fodoreanu crede că această nișă ar putea fi exploatată și promovată nu doar în Italia. "E o tematică permanent valabilă. Religia este una dintre marile puteri ale lumii". Chiar și cu potențialul relogios neexploatat suficient, Italia este al treilea mare furnizor de turiști pentru România, după Germenia și Israel, cu 211.000 de persoane.

Turiștii religioși au peste 55 de ani și nu e exclus ca unii dintre ei să fie tinerii care, în urmă cu un sfert de secol, băteau cluburile din România în căutarea unei iubiri de o seară.

viewscnt
Afla mai multe despre
italieni
romania
pelerinaj
bucovina
maramures