ANT: Cu 11 chartere pe săptămână în acest an, față de 8, anul trecut, Israelul ar putea deveni principalul emițător de turiști pentru România

ANT: Cu 11 chartere pe săptămână în acest an, față de 8, anul trecut, Israelul ar putea deveni principalul emițător de turiști pentru România
scris 10 feb 2016

Cele 8 chartere săptămânale care au adus, în vara anului, trecut israelieni în România au propulsat această țară pe locul doi în topul emițătorilor de turiști, după Germania. În acest an, Israelienii vor veni cu încă trei zboruri în plus, cel puțin: unul la Oradea, altul pe litoral și unul în București. În acest context, Anca Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), crede că este posibil ca, după mulți ani, Germania să fie detronată de Israel și să piardă locul întâi printre țările care trimit turiști în România.

În 2015, în vară, au ajuns opt chartere în România, dintre care șase în București și două în Constanța, iar pentru această vară s-au anunțat cel puțin 11 chartere, dintre care șapte în București, trei în Constanța și unul în Oradea, spune Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), prezent la cea de-a 22-a ediție a Târgului Internațional de Turism pentru Piața Mediteraneeană (IMTM), care se desfășoară în perioada 9-10 februarie la Tel Aviv, Israel. Cu cele opt chartere au ajuns în vară în jur de 15.000 de israelieni, iar noile zboruri vor suplimenta numărul acestora cu 5.000 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News

Prezentă la evenimentul din Tel Aviv, Anca Nedea a spus pentru Profit.ro că turiștii isrelieni apreciază România ca o țară sigură, în contextul în care, în ultimii ani, multe dintre destinații și-au pierdut atractivitatea în ochii turiștilor străini, nemaifiind considerate atât de sigure. Asta explică și creșterea pe această piață de anul trecut, când au ajuns în România 219.000 de israelieni, cu peste 57% mai mulți decât cu un an în urmă. Israelul a ajuns, astfel, pe locul doi în topul țărilor care trimit turiști în România, după Germania, de unde au venit, în 2015, peste 266.000 de persoane. "Acesta este un moment foarte prielnic pentru România, pe care nu l-am sesizat doar eu, ci și operatorii de chartere din Israel", a afirmat Nedea.

Ea a mai spus că nu se așteapta ca și în acest an fluxul de turiști din Israel să mai crească cu aproape 60%, dar estimează, totuși, o majorare care ar putea ajunge la 30%. Israelul, crede Anca Nedea, are potențialul să devină principalul generator de turiști pentru România în acest an.

Șeful ANAT, Aurelian Marin, spune că israelienii vor opera în premieră un charter spre Oradea, iar turiștii vor ajunge, începând din iunie, la Băile Felix, unde anul trecut s-a deschis singurul hotel balnear de cinci stele din România, Lotus Therm, după o investiție de 30 de milioane de euro. La Felix vor ajunge, cu aceste chartere, mai mult de 1.500 de turiști din Israel.

Impozitul forfetar al lui Pogea încă provoacă frisoane, operatorii din turism și cei de restaurante vor ca impozitul specific să fie doar opțional CITEȘTE ȘI Impozitul forfetar al lui Pogea încă provoacă frisoane, operatorii din turism și cei de restaurante vor ca impozitul specific să fie doar opțional

Dacă anul trecut au ajuns două chartere săptămânal pe Constanța, care au adus în jur de 4.500 de turiști israelieni, din această vară numărul zborurilor va ajunge la trei, fiind așteptate peste 6.500 de persoane. Israelienii preferă Mamaia (cei mai mulți ajung în complexul Phoenicia, dar și la Golden Tulip și Bavaria Blue), iar singurul hotel unde ajuns, în afara stațiunii, este Europa din Eforie Nord. Practic, israelienii vin pe litoralul românesc pentru hoteluri de patru și cinci stele, scumpe și cu servicii de calitate, deci nu se vor călca pe bătături cu turiștii ruși pe care o federație de la mare a anunțat că-i va aduce în extrasezon, cu tarife de zece euro pe noapte.

Roxana Taiss, director executiv la Phoenicia Holiday Resort spune că anul trecut au ajuns în hotelurile din lanț, clasificate la cinci, respectiv patru stele, aproape 2.000 de turiști din Israel, iar în acest an sunt așteptați în jur de 2.500. Majoritatea turiștilor au ales pachetele all inclusive, fie că au venit la hotelul de cinci stele (în general tineri de peste 25 de ani sau chiar familii de până în 40 de ani, cu copii), fie că au ales o structură de patru stele, în general în cazul familiilor (peste 40 de ani) cu copii. Ea spune că dintre turiștii străini care ajung în hotelurile din lanț, israelienii ocupă, de departe, primul loc.

Cei mai mulți israelieni ajung, însă, în București, dar și pe Valea Prahovei și circuitele prin țară. În afară de cele șase chartere spre Capitală, turiștii au ajuns aici cu cursele regulate, operate atât de Tarom, cât și de compania israeliană El Al. "Merg și prin zona Sibiului foarte mult și nu e exclus ca, într-un viitor apropiat, să se bage și un zbor direct din Israel spre Sibiu", a spus Marin. Deocamdată, turiștii sunt transferați către acesastă destinație cu autocarul din București.

Nedea le-a recomandat turoperatorilor israelieni să trimită turiști și în alte zone din România, printre care Maramureș, Delta Dunării sau stațiunile balneare (Felix, Praid și Salina Turda). Ea a mai spus că, în ultima vreme, a observat că încep să ajungă în România și tineri israelieni, ajunși pentru turismul de aventură, în Carpați, la cluburile din Mamaia sau pentru city break-uri în București.

Israelienii sunt turiștii străini care, în ultimul an, au avut cea mai importantă creștere ca număr, în România. Dacă în 2014 au ajuns în 139.000 de turiști din Israel, potrivit datelor INS, anul trecut au venit în România peste 219.000 de persoane din această țară, ceea ce arată o creștere de peste 57%.

Cei mai mulți turiști străini au ajuns anul trecut din Germania (266.000), Israel (219.000), Italia (211.000), Franța (134.000), SUA (130.000), Marea Britanie (125.000) și Ungaria (120.000). În 2014, topul a fost condus de Germania (234.000), Italia (184.000) și Israel (139.000).

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
israel
chartere
romania
oradea
litoral
bucuresti