Sinaia va cheltui peste 500 de mii de euro în acest an pentru promovare turistică

Turism   
Sinaia va cheltui peste 500 de mii de euro în acest an pentru promovare turistică

Suma pe care orașul Sinaia o va cheltui în acest an pentru promovare se ridică la 542.000 de euro, iar acțiunile vor fi targetate către un turism din afară, pentru care se află în pregătire nu mai puțin de 32 de evenimente, a anunțat city managerul orașului, Marian Panait.

'La nivelul orașului nostru suma pe care o avem anul acesta, colectată în 2024, și pe care o vom cheltui pentru promovare și activități este de 542.000 euro. Dacă aud că la nivel național avem două milioane de euro, mă simt bine pentru noi, dar mă simt rău pentru țara noastră. Nu avem încă un OMD (Organizație de Management al Destinației n.r.) asta deoarece am citit bine legea, am contribuit când se scria această lege, îi știu și carențele și cred că trebuie îmbunătățită', a afirmat Marian Panait.

Urmărește-ne și pe Google News
Aplicația Waze de iPhone rămâne fără Google Assistant CITEȘTE ȘI Aplicația Waze de iPhone rămâne fără Google Assistant
Evenimente

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acesta a menționat că la ora actuală nu există specialiști care să conducă astfel de structuri, iar oameni pregătiți la nivel local care să facă aceste structuri funcționale sunt foarte puțini, scrie Agerpres.

'Nu avem încă specialiștii care să conducă aceste structuri la nivelul pe care l-am observat în afară, oameni pregătiți la nivel local care să facă aceste structuri funcționale sunt puțini și nu cred că i-am găsit acum încât să vedem că va funcționa ceva foarte bine, dar vom fi cu siguranță unii dintre primii care vom pune în practică această lege dacă va fi cu adevărat funcțională', a adăugat el.

Sinaia a avut anul trecut un grad de ocupare de 46%, consemnând peste 180 de unități de cazare, dintre care 138 hoteluri.

'Este un semnal aici că se poate mult mai bine, dar e un semnal și de ce nu reușim încă să creștem gradul acesta de ocupare', a atras atenția Panait, menționând că o creștere a gradului de ocupare cu 10% în acest an este un termen 'realist'.

Acesta și-a exprimat regretul față de faptul că nu pot fi atrași turiști străini pentru mai multe nopți, chiar dacă Sinaia este o stațiune în care vin turiștii străini.

După ce a anunțat taxe vamale de 25 la sută pentru importurile de mașini, Trump amenință că ar putea impune tarife și mai mari Canadei și UE dacă acestea provoacă SUA „prejudicii economice” CITEȘTE ȘI După ce a anunțat taxe vamale de 25 la sută pentru importurile de mașini, Trump amenință că ar putea impune tarife și mai mari Canadei și UE dacă acestea provoacă SUA „prejudicii economice”

'Ne bucurăm în schimb de turiști străini, e o stațiune care atrage străini, dar nu-i atragem pentru multe nopți. Este probabil destul de cunoscut că beneficiem de istorie, de Castel, și iarna de domeniul schiabil. Vom targeta acțiunile noastre către un turism din afară, iar pentru asta pregătim evenimente. Avem 32 de evenimente în acest an și le-am luat pe grupul țintă. Nu mai putem juca pe piața asta de turist generalist. Toată lumea să vină. Dacă nu îți targetezi bine publicul greșim și am observat că nu există această idee în campania națională, vrem să vină oricine. Nu. Trebuie să spui: vrem să vină trei weekend-uri partea de tineret, patru weekend-uri partea de seniori. Trebuie să știi cui te adresezi și pe ce prețuri. Noi facem acest lucru', a explicat el.

City Managerul orașului Sinaia a adăugat că dincolo de HoReCa, cunoscută ca fiind motorul în industria turismului, trebuie să existe și alte activități locale mai mici, care generează valoare.

'În cazul nostru, dacă nu avem un monitor de ski acreditat, este posibil ca pe sectorul acela cea mai mică părticică să nu funcționeze. Trebuie să mergem dincolo de marile idei și de judecățile acestea. Observăm de multe ori în turism că toată lumea știe cum se face, dar nu îl practică nimeni cum ar trebui. Și atunci iarăși vreau să revin la ideea puterii locale și mă bucur foarte tare că l-am văzut și pe primarul din Azuga aici și am discutat și cu primarii de pe Vale, cum spunem noi, și credem că soluția este într-adevăr o forță unitară, un turism de Valea Prahovei adevărat, care să devină sustenabil în următorii ani. Strategia noastră în direcția aceasta merge', a subliniat Marian Panait.

În opinia sa, Sinaia este în prezent numărul 1 în turismul de iarnă, dar își dorește să ajungă tot pe un astfel de loc și în ceea ce privește turismul de vară, chiar dacă acest lucru ar însemna să se 'bată' cu stațiuni de pe Litoral.

'Vreau să vă asigur că, dacă acum suntem numărul 1 pe turismul de iarnă, trebuie să facem cumva și ne dorim să fim numărul 1 și pe turismul de vară. Este bătălia noastră și provocarea noastră pe care vrem să o câștigăm. Știm că nu este ușor, dar când vom vedea peste doi ani rezultatele, sper să fi ajuns acolo. Nu știu câtă lume știe, dar orașul Sinaia trăiește exclusiv în momentul acesta din turism. Deci noi nu avem alte tipuri de activități majore, industrie sau altceva. Dacă comunitățile la care se întâmplă același lucru nu conștientizează elementul lor major care îi fac să se dezvolte, avem o problemă iarăși de percepție majoră. Noi când am realizat acest lucru în 2005 am stabilit acest parteneriat economic foarte clar între mediul de afaceri și administrație', a punctat city managerul.

El a mai spus că în ultimii 15 ani nu a mai apărut un nume mare în zona hotelieră din Sinaia, dar acest lucru se va întâmpla în 2026.

'Pot să vă dau din casă, anul care vine apare un jucător mare și încă doi după acesta. În schimb s-au dezvoltat foarte bine locațiile mici, hotelurile boutique, avem o creștere majoră, dar sunt convins că în următorii cinci ani cele mai mari lanțuri hoteliere vor fi prezente și în Sinaia', a mai spus Marian Panait.

viewscnt
Afla mai multe despre
sinaia
promovare