Românii urmează să aibă o nouă minivacanță. Grad de ocupare de peste 90% în hotelurile de la mare. De la cât pornesc prețurile

Românii urmează să aibă o nouă minivacanță. Grad de ocupare de peste 90% în hotelurile de la mare. De la cât pornesc prețurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2024

Românii urmează să aibă o nouă minivacanță la jumătatea lunii august, dat fiind că ziua de joi 15 august, când e sărbătorită Adormirea Maicii Domnului, este zi legală nelucrătoare, iar cea de vineri, 16 august, a fost declarată pentru acest an de Guvern tot liberă.

În acest context, mulți se vor îndrepta spre stațiunile de la Marea Neagră, unde se așteaptă unul dintre cele mai aglomerate weekenduri din acest sezon estival, cu un număr estimat de peste 140.000 de turiști în unitățile clasificate. În consecință, operatorii din turism de la mare au creat pachete speciale pentru acest interval, prețurile la cazare pornind de la 142 de lei/noapte pentru o cameră dublă.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministrul Turismului anunță proiectul Sania de Vară CITEȘTE ȘI Ministrul Turismului anunță proiectul Sania de Vară
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"La jumătatea lunii august atingem vârful sezonului estivalului, fiind perioada cea mai aglomerată din an în stațiunile de litoral. Cifrele ne confirmă acest lucru, în condițiile în care numărul de turiști pe care îl estimăm în weekendul 15-18 august se ridică la peste 140.000 de persoane în unitățile clasificate de la mare, iar gradul de ocupare depășește 90%", afirmă Ștefan Necula, manager Litoralulromanesc.ro.

Cele mai aglomerate stațiuni vor fi Eforie Nord, Mamaia și Neptun-Olimp, acestea formând topul trei al celor mai căutate destinații de pe litoral în intervalul menționat.

Cei mai mulți români care se vor afla la mare în această perioadă și-au rezervat sejururi încă de la lansarea primelor oferte, dat fiind că pe măsură ce ne apropiem de data de 15 august disponibilitatea la cazare scade drastic.

Totuși, cei care nu și-au făcut încă planuri pentru minivacanța de Sf. Maria și vor să se îndrepte spre litoralul autohton mai găsesc încă locuri în unele unități de cazare, la tarife ce pornesc de la 142 lei/noapte/camera dublă la un hotel de două stele din Eforie Nord. În Mamaia, pachetul de trei nopți de cazare pornește de la 864 lei/camera, în vreme ce trei nopți de cazare în perioada 15-18 august la un hotel din Neptun-Olimp costă de la 528 lei, iar în Jupiter - de la 883 lei/camera.

Pentru un pachet de trei nopți în Venus un cuplu trebuie să achite de la 750 lei/camera, iar în Mamaia Nord - de la puțin peste 1000 de lei.

“Turiștii care fac rezervări pe ultima sută de metri se orientează către pachete de trei nopți de cazare, de joi până duminică, deci exact durata acestei minivacanțe. În schimb, turiștii care și-au rezervat sejururi din timp au optat pentru vacanțe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă și această perioadă”, precizează reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

Câștigul salarial mediu net a crescut CITEȘTE ȘI Câștigul salarial mediu net a crescut

Românii care vor ajunge la mare în minivacanța de Sfânta Maria vor putea lua parte la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei în data de 15 august, care vor fi organizate la Constanța și Mangalia. După minivacanța de Sf. Maria, tarifele pe litoralul autohton încep să scadă, mai ales că urmează să fie lansată ediția de toamnă a programului Litoralul pentru Toți.

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
litoral
vacanta