Roma vrea taxă la un obiectiv-capodoperă vizitat anual de milioane de turiști. "Fără înghețată sau pizza pe trepte!"

Roma vrea taxă la un obiectiv-capodoperă vizitat anual de milioane de turiști. "Fără înghețată sau pizza pe trepte!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Primăria Romei a declarat că ia în considerare introducerea unei taxe de acces la emblematica Fântână Trevi (Fontana di Trevi), vizitată anual de milioane de persoane, o măsură care este încă supusă analizei și prin care se dorește combaterea turismului excesiv ce afectează „Orașul etern”, relatează AFP.

Alessandro Onorato, adjunct responsabil de turism la Primăria Romei, ia în considerare impunerea unor ore de acces pentru vizitatori în piața în care este situată capodopera barocă, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Canada își închide porțile pentru străini. Mai puține vize și turiști respinși la graniță CITEȘTE ȘI Canada își închide porțile pentru străini. Mai puține vize și turiști respinși la graniță
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Aș fi în favoarea ideii de examinare a unui nou tip de acces, limitat în timp și cu un număr fix (de vizitatori), cu un sistem de rezervare”, a declarat el pentru cotidianul Corriere della Sera. Declarația a fost confirmată de biroul său de presă.

Biletul de acces ar fi gratuit pentru locuitorii Romei și ar costa un euro pentru turiști.

FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România

Scopul nu este acela de a câștiga de pe urma introducerii taxei, ci de a controla aglomerația și, prin filtrarea intrărilor, de a-i împiedica pe turiști să mănânce înghețată sau pizza pe trepte, conform cotidianului.

Fântâna Trevi, construită în secolul al XVIII-lea, a apărut în decorul celei mai cunoscute scene din filmul lui Federico Fellini „La Dolce Vita”, când actrița Anita Ekberg înoată în apele ei, ceea ce este strict interzis.

Un purtător de cuvânt al municipalității a declarat pentru AFP că posibilitatea introducerii biletelor de acces este doar o „idee inițială, nu există încă nimic concret”.

Turiștii români aglomerează vama Kulata CITEȘTE ȘI Turiștii români aglomerează vama Kulata

„Este o chestiune delicată și dificilă, dar mai devreme sau mai târziu va trebui abordată. Turismul la Roma, care înregistrează cifre record, trebuie să fie sustenabil pentru oraș și pentru mediu”, a adăugat el.

Se preconizează că numărul turiștilor va crește în timpul Jubileului, un an sfânt celebrat de Biserica Catolică o dată la aproximativ 25 de ani, circa 30 de milioane de persoane fiind așteptate în vizită la Roma și Vatican în 2025.

În acest an, Veneția a testat un sistem de bilete cu plată pentru vizitatorii de o zi, în timpul perioadelor de vârf, în încercarea de a gestiona mai bine fluxurile de vizitatori.

Guvernul condus de Giorgia Meloni ia, de asemenea, în considerare o creștere semnificativă a taxei de turism, însă ideea a stârnit critici din partea federațiilor din turism, care se tem că o creștere excesivă va reduce interesul turiștilor.

Alessandro Onorato a adăugat că Roma caută, de asemenea, să limiteze deschiderea de noi spații de cazare pentru a proteja centrul istoric, afirmând însă că municipalitatea nu are această putere. „În prezent, putem limita numărul de restaurante sau de localuri fast-food în centrul istoric, dar nu putem împiedica deschiderea de structuri de cazare non-hoteliere”, a declarat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
roma
trevi