EXCLUSIV Negocieri pentru a aduce marile lanțuri Accor și InterContinental la Băile Felix

EXCLUSIV Negocieri pentru a aduce marile lanțuri Accor și InterContinental la Băile Felix
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 12 iul 2024

Compania Turism Felix, care operează 5 hoteluri în Băile Felix, din portofoliul Transilvania Investments, negociază cu marile grupuri Accor și InterContinental Hotels (IHG) pentru a afilia hotelurile Internațional (4 stele), Termal (3 stele) și Nufărul (3 stele) la aceste lanțuri internaționale, au transmis pentru Profit.ro surse din piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Au fost discuții cu 7 grupuri, iar acum 90% ar urma să fie Accor și IHG. Încă nu este semnat nimic, sunt negocieri finale", arată sursele.

Negocierile sunt derulate cu spriijinul grupului elvețian winsedswiss, fondat de Ray F. Iunius, profesor la École hôtelière de Lausanne.

VIDEO Spaniolii din Barcelona stropesc turiștii cu apă ca să-i alunge din oraș CITEȘTE ȘI VIDEO Spaniolii din Barcelona stropesc turiștii cu apă ca să-i alunge din oraș

Grupul elvețian winsedswiss are filiale în Elveția, România, Cipru și Serbia.

Acționarul majoritar al Turism Felix este Transilvania Investments Alliance (TRANSI), cu o participație majorată la 93,03%, după ce a achiziționat, în martie 2023, de la Infinity Capital Investments (INFINITY), un pachet de 29,27% din titluri, într-o tranzacție de 44,56 milioane lei (9,02 milioane euro).

FOTO Singura plută funcțională pe un râu există la Cârța, în județul Sibiu CITEȘTE ȘI FOTO Singura plută funcțională pe un râu există la Cârța, în județul Sibiu

Turism Felix operează 5 hoteluri din Băile Felix, respectiv International (4 stele), Termal (3 stele), Nufărul (3 stele), Poienița (3 stele) și Mureș (2 stele).

În decembrie a anunțat cooptarea în echipa managerială ca director general a lui Răzvan Pîrjol. Turism Felix operează 5 hoteluri din Băile Felix, respectiv International (4 stele), Termal (3 stele), Nufărul (3 stele), Poienița (3 stele) și Mureș (2 stele) și în decembrie a anunțat cooptarea în echipa managerială ca director general a lui Răzvan Pîrjol. Acesta a activat în industria ospitalității din 1997, fiind și secretar de stat și conducând și hotelul de lux Suter Palace, din capitală.

VIDEO Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele CITEȘTE ȘI VIDEO Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele

De asemenea, pe poziția de director general adjunct a fost desemnată Alina Chefneux. Ea a fost Hotel Director la Carnival Corporation, operatorul-gigant de vase de croazieră, cu sediul în Miami și o capitalizare bursieră de 20,9 miliarde dolari.

Turism Felix este listată la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București din anul 2007.

Negocieri pentru afilierea a 3 hoteluri din Băile Felix la lanțuri internaționale CITEȘTE ȘI Negocieri pentru afilierea a 3 hoteluri din Băile Felix la lanțuri internaționale

Grupul francez Accor, lider mondial în domeniul ospitalității, este prezent în România de circa 30 de ani, cu brandurile ibis, ibis Styles, Mercure, Novotel și Pullman, având în operare 21 de hoteluri, cu circa 2.200 de camere.

România este și a doua țară din Europa de Est ca număr de camere deținute și venituri pentru grupul Accor, după Polonia.

Recent, Profit.ro a anunțat că grupul Accor vizează o extindere puternică pe piața locală, iar în următorii 3-5 ani să ajungă la chiar 80 de hoteluri afiliate.

InterContinental Hotel Group (IHG) este unul dintre cele mai mari lanțuri hotelier din lume, cu 17 branduri în portofoliu și circa 6.000 de unități afiliate.

Printre brandurile grupului se numără InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Indigo, Regent, Kimpton, Voco, dar și altele, o parte dintre acestea fiind deja operaționale în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
băile felix
turism felix
accor
ihg
nufărul
termal
internațional