CONFIRMARE FOTO Marian Alecu, cel care a adus McDonald's în România, își extinde portofoliul de hoteluri. Resuscitează un hotel celebru de la kilometrul zero al Capitalei

CONFIRMARE FOTO Marian Alecu, cel care a adus McDonald's în România, își extinde portofoliul de hoteluri. Resuscitează un hotel celebru de la kilometrul zero al Capitalei
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 23 iul 2024

Omul de afaceri Marian Alecu, cel care a adus McDonald's în România și care este în prezent acționar în lanțul de restaurante City Grill și în fondul de investiții Meta Estate Trust, își extinde portofoliul de hoteluri cu o nouă investiție în centrul Capitalei, mutare anunțată anterior de Profit.ro. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Va investi acum 4 milioane de euro în transformarea și consolidarea hotelului Banat, care în prezent este clasificat la 2 stele și are 26 de camere.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Cum va arăta Ciel Tower, cel mai înalt hotel din lume, construit în Dubai CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta Ciel Tower, cel mai înalt hotel din lume, construit în Dubai
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Hotelul este amplasat chiar la kilometrul zero al capitalei, în Piața Rosetti, dar nefuncțional de mai mulți ani.

CONFIRMARE FOTO Marian Alecu, cel care a adus McDonald's în România, își extinde portofoliul de hoteluri. Resuscitează un hotel celebru de la kilometrul zero al Capitalei

„Sigur nu o să rămână de 2 stele pentru că e o clădire care nu merită să rămână de 2 stele. Am obținut chiar astăzi autorizație ca să terminăm consolidarea lui, care va costa câteva sute de mii de euro. Apoi, pentru că autorizația veche de construcție era expirată, trebuie să pornim tot procesul de la început cu certificat de urbanism.

Sperăm ca într-un an să obținem autorizație de construcție, avem proiect, absolut tot, îl transformăm într-un hotel între 3 stele plus și 4 stele minus. Investiția totală la care mă aștept e de aproximativ 4 milioane euro.

La final, hotelul Banat va avea 40 de camere. Vrem să facem câte un apartament pe fiecare etaj”, spune, pentru Profit.ro, Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din HoReCa.

EXCLUSIV Negocieri pentru a aduce marile lanțuri Accor și InterContinental la Băile Felix CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Negocieri pentru a aduce marile lanțuri Accor și InterContinental la Băile Felix

Recent, Marian Alecu a inaugurat un nou hotel, cu 18 camere, tot în centrul Capitalei, în apropierea hotelului Banat.

„Acum 2 săptămâni am deschis hotelul Ecletico, care e cel mai luxos boutique hotel din București. Investiția cu tot cu clădire a fost de 4 milioane de euro. El e un hotel de nișă, datorită dotărilor, interiorului, clădirii care e monument și care e categoric una dintre cele mai frumoase clădiri din București. Am și consolidat clădirea și am si refăcut-o. E o clădire monument.

Hotelul deocamdată merge ok, dar ne așteptăm cam din septembrie să meargă la capacitate maximă. Printr-o relație personală, acum 2 săptămâni, a stat la acest hotel un ministru din Occident și s a fost absolut încântat de hotel, de facilități, de serviciile personalizate, liniște.

Hotelul se adresează în principalul turiștilor de leisure și de business upper class și pentru oamenii care vor să iasă din rutina hotelurilor de lanț, care-și doresc altceva”, spune acesta, adăugând că se așteaptă la un grad de ocupare de 70-80% în primul an de funcționare.

„Nu pot să spun că mă bazez pe o experiență, pentru că nu există foarte multe hoteluri de acest fel în București, ci pur și simplu experimentăm și noi și vedem”, precizează Marian Alecu.

FOTO Cum va arăta Ciel Tower, cel mai înalt hotel din lume, construit în Dubai CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta Ciel Tower, cel mai înalt hotel din lume, construit în Dubai

Acesta mai deține și o clădire în Sibiu, achiziționată în urmă cu câțiva ani cu 1 milion de euro, pe care vrea să o transforme tot în hotel.

„Sperăm să obținem în toamnă autorizația și la anul probabil că va fi gata. Pe lângă prețul clădirii, vom investi între 2,5 și 3 milioane de euro pentru deschiderea hotelului, care va avea aproximativ 40 de camere și va fi clasificat la 3 stele, pentru că atât ne permite clădirea, poate 3 stele plus”, mai spune acesta.

Portofoliul hotelier al acestuia mai include unități în Centrul Vechi al Capitalei și în stațiunea Venus din Constanța.

Alecu a plecat în 2009 de la conducerea McDonald's și a dezvoltat o serie de afaceri alături de fratele și de fiul său, printre care producție și retail de bijuterii. Cei care lucrează în zona de restaurante spun că dezvoltarea puternică din ultimii ani a lanțului City Grill, în care este acționar, i se datorează în mare măsură și lui Alecu, alături de Dragoș Petrescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
marian alecu
hotel banat
city grill
meta estate trust
mcdonald's