CEO-ul Vola.ro, anunț după tranzacție: Pregătim deja o nouă piață. După succesul din Bulgaria, ne propunem să replicăm același model și în alte țări din regiunea CEE și Europa de Vest

CEO-ul Vola.ro, anunț după tranzacție: Pregătim deja o nouă piață. După succesul din Bulgaria, ne propunem să replicăm același model și în alte țări din regiunea CEE și Europa de Vest
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 3 sep 2024

ITH Group, din care fac parte Vola.ro, Vola.bg și FRU.pl în Polonia, urmează să accelereze expansiunea internațională după vânzarea a 80% din acțiunile grupului către Resource Partners, unul dintre cei mai importanți manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală și de Est, spune, pentru Profit.ro, Daniel Truică, CEO și co-fondator ITH Group. Sunt vizate țări atât din regiunea CEE, cât și din Europa de Vest.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„După această tranzacție, ne concentrăm pe accelerarea creșterii și extinderii noastre internaționale. Avem în plan să consolidăm și mai mult poziția noastră pe piețele existente, precum România, Polonia, Bulgaria și Moldova, prin investiții în tehnologie, diversificarea portofoliului de servicii și îmbunătățirea experienței clienților.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, intenționăm să intrăm pe noi piețe din Europa Centrală și de Est, precum și în țări vest-europene, pentru a ne transforma într-un jucător de top la nivel european în industria serviciilor de turism online. Expansiunea internațională este o componentă cheie a strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu și lung”, spune Daniel Truică.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România

După succesul înregistrat în Bulgaria, unde a obținut rezultate remarcabile într-un timp relativ scurt, compania își propune să replice același model de succes și în alte țări din Europa Centrală și de Est, precum Ungaria, Grecia, Croația, Cehia, Slovenia, Slovacia și Albania. În paralel, sunt vizate și piețe vest-europene importante, precum Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și Germania.

„Ne dorim să aducem expertiza și serviciile noastre în aceste regiuni”, subliniază acesta.

„Intrarea pe piața din Bulgaria a fost extrem de reușită pentru noi. Rezultatele obținute până acum sunt foarte încurajatoare și ne dau încredere în capacitatea noastră de a replica acest succes și pe alte piețe internaționale”, completează el. Intrarea pe o nouă piață, continuă Daniel Truică, va fi anunțată în următoarele săptămâni.

„Avem planuri concrete de dezvoltare și suntem entuziasmați să anunțăm că vom dezvălui în curând intrarea noastră pe noi piețe. În următoarele săptămâni, vom face un anunț cu o nouă piață în care ne vom extinde operațiunile, continuând astfel strategia noastră de creștere și diversificare internațională”, precizează acesta.

Această tranzacție, adaugă el, reprezintă un moment important în evoluția grupului ITH, consolidând poziția companiei pe piețele pe care deja activează.

„Vom continua să ne concentrăm pe furnizarea de servicii de top pentru clienții noștri, păstrându-ne poziția de lideri pe piața de turism online în România. Vom continua să investim în tehnologie și inovație, asigurându-ne că rămânem competitivi și relevanți pentru clienții noștri.

Pe plan internațional, tranzacția deschide noi oportunități pentru extinderea accelerată și ne propunem să devenim un jucător recunoscut la nivel internațional cu misiunea de a simplifica rezervarea zborurilor prin tehnologie și produse inovatoare”, mai spune Daniel Truică.

Turiștii evită Băile Herculane, după ce au secat două izvoare esențiale. Autoritățile investighează motivul dispariției CITEȘTE ȘI Turiștii evită Băile Herculane, după ce au secat două izvoare esențiale. Autoritățile investighează motivul dispariției

Tranzacția cu Resource Partners nu va schimba radical strategia Vola.ro, ci mai degrabă o va întări și accelera, mai adaugă acesta.

„Continuăm să ne concentrăm pe creșterea și dezvoltarea pe noi piețe internaționale, așa cum am planificat anterior, dar cu expertiza strategică pe care o aduce noul acționar majoritar.

Strategia noastră de a oferi servicii inovatoare și de a ne păstra poziția de lider pe piețele existente rămâne neschimbată, însă vom avea acum o mai mare capacitate de a ne extinde operațiunile și de a ne adapta la noile provocări și oportunități din industrie.

Pe scurt, strategia va rămâne centrată pe excelență operațională și inovație, cu un accent mai puternic pe dezvoltarea internațională și consolidarea pe piețele cheie din Europa”, explică CEO-ul ITH Group.

De altfel, continuă el, această tranzacție reprezintă un moment important pentru piața turismului din România, pentru întreg ecosistemul antreprenorial românesc, deoarece confirmă potențialul de creștere, dar și recunoașterea valorii pe care antreprenoriatul românesc o aduce la nivel internațional.

„Tranzacția cu Resource Partners, cu o vastă experiență în regiunea Europei Centrale și de Est, demonstrează că piața românească este atractivă pentru investitorii internaționali”, precizează acesta.

Începe programul \ CITEȘTE ȘI Începe programul "Litoralul pentru toți". Tarifele sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon. LISTA hotelurilor înscrise în program

Daniel Truică, unul dintre co-fondatorii grupului ITH, rămâne în acționariat cu o participație minoritară semnificativă și va continua să conducă grupul în calitate de CEO.

Fondurile de growth capital 3TS Capital Partners și Catalyst România au ieșit din acționariatul companiei, împreună cu doi dintre co-fondatorii polonezi ai grupului.

„În ceea ce privește viitorul meu ca acționar în Vola.ro, nu am planuri pentru un exit total pe termen scurt sau mediu. Intenționez să rămân în companie cel puțin pe durata orizontului investițional al fondului Resource Partners. Prioritatea mea acum este să mă concentrez pe crearea de valoare pentru toți acționarii și pentru ceilalți stakeholderi implicați. Voi continua să dezvolt Vola.ro și să mă asigur că atingem obiectivele noastre de creștere și dezvoltare internațională”, mai spune acesta.

Pentru acest an, ITH Group estimează o cifra de afaceri de aproximativ 24 de milioane de euro la un total tranzacții intermediate de peste 150 de milioane de euro. De asemenea, țintește o EBITDA de 7 milioane de euro.

„Aceste obiective reflectă creșterea continuă și stabilitatea financiară a companiei, susținute de dezvoltarea internațională și inovările în serviciile noastre”, afirmă antreprenorul.

În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

„Valoarea investiției din 2015, realizată de 3TS Capital Partners, a fost un exemplu de capital de creștere (growth capital), destinată să sprijine extinderea și dezvoltarea Vola.ro într-o perioadă crucială pentru companie.

În contrast, tranzacția actuală reprezintă o achiziție majoritară realizată de Resource Partners, un fond de private equity, ceea ce indică un pas strategic diferit, orientat către consolidarea poziției pe piață și dezvoltarea continuă a portofoliului de servicii”, explică Daniel Truică.

FOTO Castelul Teleki va fi restaurat CITEȘTE ȘI FOTO Castelul Teleki va fi restaurat

Vola.ro, înființată în anul 2007, este prezentă în momentul de față în Polonia, Bulgaria și Moldova.

Fondul de investiții cu capital privat Resource Partners este înregistrat în Polonia și susținut de mai mulți investitori instituționali, fiind unul dintre cei mai importanți manageri regionali de fonduri de private equity. În 2014, World Class a fost vândută de firma suedeză World Class Seagull International către Resource Partners.

În 2022, Resource Partners și-a vândut acțiunile la rețeaua World Class.

Un an mai târziu, Resource Partners a anunțat că targhetează acum România ca piață principală pentru cel de-al treilea fond, ce va avea dimensiunea de 150 milioane euro.

„După experiența cu succesul World Class (business pe care Resource Partners l-au dezvoltat de la 6 cluburi la 40 prin M&A-uri și deschideri de noi locații, l-au susținut pe perioada lock-down-ului și anilor de pandemie, și unde au făcut un exit de succes anul trecut), fondul de investiții urmărește alte 2-3 tranzacții în România în perioada următoare.

Tichetele de investiții pentru aceste tranzacții pornesc de la 5 – 7 milioane euro și pot ajunge până la 20-30 milioane euro. Există de asemenea deschiderea pentru co-investiții de până la 50 milioane euro, alături de partenerii noștri instituționali (IFC, EIF, BERD), dar și alături de alți antreprenori români", spunea atunci Aleksander Kacprzyk, Partener Manager și co-fondator Resource Partners.

O altă latură a strategiei de investiții pentru România a Resource Partners este integrarea mai multor companii din regiunea CEE, cu scopul de a crea jucători regionali puternici și agili, ce pot intra pe piețe competitive din Vestul Europei.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel truică
vola.ro
ith group
resource partners