Castelul Corvinilor - din nou în restaurare

Castelul Corvinilor - din nou în restaurare
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

Proiectul de restaurare și punere în valoare a Castelului Corvinilor din județul Hunedoara a intrat în cea de-a doua etapă. Proiectul este derulat de Primăria Hunedoara și are o valoare totală de aproximativ 6,6 milioane de euro și este finanțat prin PNRR, transmite Rador.

Cea de-a doua etapă vizează 27 de obiective de lucrări printre care restaurarea frescelor din mai multe zone ale edificiului medieval, înlocuirea pardoselii din Sala Cavalerilor, refacerea podurilor de acces. În plus va fi curățată fântâna din curtea interioară, va fi restaurat „Cavalerul” din vârful Turnului Buzdugan și vor fi executate lucrări pentru deschiderea spre vizitare a mai multor spații.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO ANPC a închis un restaurant din Eforie Nord CITEȘTE ȘI FOTO ANPC a închis un restaurant din Eforie Nord
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Prin intermediul aceluiași proiect, se vor mai efectua ample reabilitări ale acoperișurilor, refaceri de instalații electrice, se va implementa un sistem de supraveghere video și se va realiza un planșeu din lemn pe Terasa de Artilerie.

„Odată cu implementarea celui de-al doilea proiect, vom putea spune că s-a realizat, în sfârșit, o restaurare totală a Castelului Corvinilor, prima după cea care a început la 1868 și s-a terminat în 1917.

Castelul Corvinilor este „motorul” turismului în județul Hunedoara și trebuie tratat ca atare. Tocmai de aceea nu ne vom opri aici. Pe lângă proiectul care vizează castelul în sine, mai avem în diferite faze de elaborare alte trei proiecte: primul – restaurarea Curții Husarilor (curtea exterioară a Castelului), realizarea unui muzeu etnografic în imediata apropiere a obiectivului precum și realizarea unui parc tematic medieval în grădina și în șanțul castelului”, spune primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

La fel ca în cazul primului proiect de restaurare, lucrările se vor derula fără a afecta în mod semnificativ nici programul de funcționare și nici traseele de vizitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
castelul corvinilor
resturare