Acropola din Atena - închisă din cauza caniculei

Acropola din Atena - închisă din cauza caniculei
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, va rămâne închisă pentru public miercuri, în cea mai călduroasă parte a zilei, din cauza caniculei care afectează țara, a anunțat Ministerul elen al Culturii, citat de AFP.

"Ministerul Culturii informează că, astăzi, situl arheologic al Acropolei va rămâne închis între orele locale 12:00 și 17:00 (09:00 GMT - 14:00 GMT)", a anunțat instituția greacă în contextul în care temperaturi ce ar putea să ajungă la 43 de grade Celsius sunt așteptate în Grecia miercuri și joi în cadrul primei canicule din 2024, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Lipsa angajaților calificați creează probleme proprietarilor de pensiuni din Clisura Dunării. Sunt căutați elevi care vor să lucreze pe perioada vacanței și străini CITEȘTE ȘI Lipsa angajaților calificați creează probleme proprietarilor de pensiuni din Clisura Dunării. Sunt căutați elevi care vor să lucreze pe perioada vacanței și străini
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Acest sit, inclus în patrimoniul mondial UNESCO și vizitat de un număr mare de turiști, ar putea fi vizat de această măsură și în zilele următoare.

Grecia, o țară mediteraneeană obișnuită cu caniculele, se confruntă cu călduri puternice de mai multe zile, iar "un vârf termic" este așteptat pentru miercuri și joi.

Temperaturile ar trebui să depășească cu ușurință pragul de 40 de grade Celsius în numeroase regiuni ale țării, potrivit serviciilor de meteorologie.

Ministerul pentru Criza climatică și al Protecției Civile a avertizat marți în legătură cu un risc de incendii "foarte ridicat", mai ales în regiunea Attica, în care se află capitala elenă.

În mai multe regiuni, școlile vor rămâne de asemenea închise miercuri și joi, inclusiv în Atena, în timp ce Ministerul Muncii a recomandat telemunca pentru angajații din sectorul public.

Acropola din Atena, în vârful căreia se află templul Partenon, a fost deja obligată să se închidă pentru vizitatori în iulie 2023 în timpul unui episod canicular de două săptămâni, inedit prin durata sa.

Agenția Litoralulromanesc.ro, deținută de Ionuț Nedea, a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, pentru o sumă ce trece de 21 milioane de euro CITEȘTE ȘI Agenția Litoralulromanesc.ro, deținută de Ionuț Nedea, a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, pentru o sumă ce trece de 21 milioane de euro

Grecia a fost afectată de incendii devastatoare care au distrus aproximativ 175.000 de hectare în vara anului 2023.

Acropola din Atena a înregistrat anul trecut un număr record de vizitator, de aproape 4 milioane, reprezentând o creștere cu peste 31% în raport cu anul precedent.

Numărul vizitatorilor este în continuă creștere, în special datorită turiștilor aflați la bordul navelor de croazieră care fac escală la Pireu, marele port din apropierea capitalei elene. 

viewscnt
Afla mai multe despre
acropola
atena
canicula