Tranzacție: VINCI Energies achiziționează Frigotehnica

Tranzacție: VINCI Energies achiziționează Frigotehnica
scris 6 aug 2021

Frigotehnica, companie din industria frigului comercial și industrial, a fost achiziționată de grupul VINCI Energies, parte a grupului VINCI, una dintre cele mai mari companii de construcții din Europa.

Tranzacția va fi analizată de Consiliul Concurenței și va deveni efectivă în momentul obținerii aprobării.

Urmărește-ne și pe Google News
Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

VINCI își propune transformarea Frigotehnica în centru de excelență în frig pentru Europa Centrală și de Est.

RPCA a preluat Frigotehnica în urmă cu 3 ani.

ROCA Investments mai deține și alte companii, precum BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și  Sinteza (industrie chimică).

La începutul anului trecut, au fost declanșate negocieri pentru ca ROCA să cedeze companiei Clujana, cu doar 1 euro, pachetul majoritar de acțiuni, de 66%, deținut la producătorul de încălțăminte S-Karp din Brașov.

Frigotehnica a fost înființată în anul 1949 și are ca domeniu principal de activitate lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat. Frigotehnica operează la momentul actual pe două piețe externe, respectiv Bulgaria și Ucraina. 

VINCI Energies are peste 65.000 de angajați în Europa, Africa, Asia, America, Oceania și Orientul Mijlociu. Vinci este prezentă pe piața locală prin intermediul Vinci Energies, Eurovia și Vinci Construction.

În 2005, Vinci a fost subiectul unui scandal politic după ce în anul precedent semnase cu Guvernul Năstase contractul pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov. În acel an 2005, noul președinte, Traian Băsescu, a cerut rezilierea contractului, acuzând guvernarea PSD că "și-a luat tainul" pentru a atribui acest contract.

La acest moment, de mai mulți ani, Metrorex discută cu Vinci pentru montarea pe peronul stației Piața Victoriei 1 a unor uși culisante, care să crească siguranța călătorilor după crima din decembrie, când o tânără a fost împinsă în fața trenului.

viewscnt
Afla mai multe despre
vinci energies
frigotehnica