Divizia de onvestiții a Băncii Mondiale (IFC) investește 10 milioane de dolari în FintechOS.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Anterior, în decembrie 2019, compania a atras o finanțare de 14 milioane de dolari. Astfel, Prima investiție a GapMinder VC în FintechOS a fost în 2018 cand a condus într-o rundă de tip Seed în valoare de două milioane de dolari. De asemenea, GapMinder a finanțat FintechOS la finalul lui 2019, când compania de tehnologie a ridicat o rundă de tip Serie A în valoare de 14 milioane de dolari.
Acum, IFC va sprijini și strategia de extindere globală a FintechOS, facilitând parteneriatele cu rețeaua de clienți și parteneri bancari.
"În ciuda emergenței unor noi tehnologii, cum ar fi tehnologia low code, instituțiile financiare mici și mari pur și simplu nu dispun de instrumentele necesare pentru a îmbunătăți nivelul de accesibilitate fizică și financiară și impactul serviciilor financiare în viața celor care sunt excluși de pe aceasta piața. Cu ajutorul investițiilor și sprijinului acordat de IFC, tehnologia noastră unică poate contribui la accesibilizarea serviciilor financiare esențiale pentru acele persoane fizice și juridice care sunt insuficient deservite”, a declarat Teodor Blidăruș, cofondator și CEO al FintechOS.
Transformarea digitală este una dintre cele mai presante probleme pentru sectorul serviciilor financiare care trebuie să adopte o serie de noi tehnologii pentru a rămâne competitiv și pentru a se putea adapta așteptărilor clienților contemporani, care sunt din ce în ce mai avizați. Finanțarea oferită de IFC va accelera transformarea digitală a băncilor și a altor instituții financiare tradiționale cu scopul de a îmbunătăți amploarea și calitatea serviciilor oferite persoanelor insuficient deservite.
"Având în vedere cerințele sectorului de servicii financiare, care evoluează atât de rapid, companiile de software, cum este și FintechOS, pot contribui în mod semnificativ la îndeplinirea dezideratului de transformare digitală a acestui sector, care este foarte necesară la nivelul Europei de Sud-est. Mai mult decât atât, în calitatea sa de investitor în companii fintech și instituții financiare convenționale aflate pe piețele emergente, sprijinul acordat de IFC va contribui la accelerarea tranziției digitale în acest sector, aflată acum în curs de desfășurare, îmbunătățind accesul la finanțare și promovând o creștere incluzivă în regiune și poate chiar la nivel mondial”, a spus Adry Naïm, director regional pentru Europa Centrală și de Sud-est în cadrul IFC.
CITEȘTE ȘI FOTO Precizări MAI despre cartea de identitate electronică: Poate suferi modificări în special în privința mențiunii ”Gen”IFC este membră a Grupului Băncii Mondiale și cea mai mare instituție globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din piețele emergente. În exercițiul financiar 2020 a investit 22 miliarde dolari în societăți private și instituții financiare din țări aflate în curs de dezvoltare.