Vinul zilei: un vin-școală, care arată tot ce e bun la soiul Sauvignon Blanc dacă e crescut unde trebuie și vinificat fără clișee în minte

Vinul zilei: un vin-școală, care arată tot ce e bun la soiul Sauvignon Blanc dacă e crescut unde trebuie și vinificat fără clișee în minte
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 7 iun 2024

Vinul de astăzi, Pouilly Fumé Argile A S 2022, este un vin proaspăt, fructat și elegant, obținut 100% din struguri Sauvignon Blanc cultivați în viile de pe Valea Loarei, Franța.

Bouchie-Chatellier este situată pe Valea Loarei și are o istorie viticolă veche de mai bine de un secol. "Părinții" Bouchie-Chatellier sunt Robert Poirier și Eugene Bouchie, doi proprietari de cramă din regiune. La începutul secolului, căsătoria copiilor acestor doi producători a dat naștere domeniului actual Bouchie-Chatellier. Astăzi, crama a ajuns la cea de-a patra generație și include 22 de hectare de teren.

Urmărește-ne și pe Google News

Galben pai cu tente verzui, Pouilly Fumé Argile A S 2022 scoate în evidență mai întâi note olfactive de flori albe, citrice și note vegetale. Pe palat regăsim în mare aceleași arome, ceea ce oferă vinului și mai multă prospețime și eleganță. Degustați vinul la o temperatură de 8-10 grade Celsius, alături de pește, fructe de mare sau brânzeturi.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Sorin Stelian: Un Pouilly-Fumé școală, care arată tot ce e bun la soiul Sauvignon Blanc dacă e crescut unde trebuie și vinificat fără clișee în minte. Nas intens, proaspăt și fructat, condimentat; fără lucruri prea verzi sau prea exotice, și mai ales fără tiolii în exces cu care suntem - din păcate - prea obișnuiți. Gustativ e foarte echilibrat, destul de tăios și-n același timp cu un mijloc dulceag, plin, zemos, bine închegat. Un vin fructat și elegant, care merită cumpărat!

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin