Vinul zilei: un spumant de pe Valea Loarei, elegant și expresiv, cu o structură aromatică complexă, obținut din Chardonnay și Chenin Blanc, savuros în combinație cu pește și fructe de mare

Vinul zilei: un spumant de pe Valea Loarei, elegant și expresiv, cu o structură aromatică complexă, obținut din Chardonnay și Chenin Blanc, savuros în combinație cu pește și fructe de mare
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 iun 2024

Bouvet Blanc Brut este un vin spumant de culoare galben - auriu cu reflexii de chihlimbar, obținut prin metoda tradițională de fermentare în sticlă, din Chardonnay și Chenin Blanc.

În 1851, Etienne Bouvet și soția sa, Celestine Ladubay, au cumpărat 8 km de galerii subterane în Saint-Hilaire-Saint Florent, nord-vestul Franței. Aceștia au folosit galeriile drept pivnițe pentru a crea crama Bouvet Ladubay. De-a lungul anilor, au avut loc mai multe schimbări la conducerea brandului, însă în 2015 familia a preluat din nou controlul companiei. Astăzi, Bouvet Ladubay este una dintre cele mai apreciate crame de vin spumant din Franța (care nu se află în regiunea Champagne).

Urmărește-ne și pe Google News

Bouvet Blanc Brut dezvăluie mai întâi un buchet floral, cu arome delicioase de pere coapte, mere și citrice, cu tușe fine de pâine prăjită. Perlajul fin și persistent, împreună cu aciditatea suculentă și energică, conferă vinului o textură cremoasă fină și gust de mousse, amplificând notele de mere și citrice. Finalul armonios, fructat și lung, pune accent pe mineralitatea specifică zonei. Asocieri culinare: excelent ca aperitiv și alături de preparate din pește și fructe de mare.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Valentin Ceafalău: “Un spumant de pe Valea Loarei cât se poate de elegant și de expresiv, la un raport preț-calitate greu de bătut pentru un spumant realizat prin metoda tradițională. Are o structură aromatică complexă și serioasă, exprimându-se cu ajutorul unor tonuri precise de citrice coapte, de mere verzi, de piersici albe, cu niște impresii mai rotunde, așezate pe fundal, de caramel sărat, gutui coapte și alune prăjite. Gustul este bine structurat, cu o oarecare greutate dată de aciditatea de lămâie coaptă și coajă de portocală. Perlajul susținut contribuie la cremozitatea vinului, dar are și rol de amplificator de arome, mai ales pe finalul proaspăt, crocant și lejer tonic-condimentat, care face loc, alături de notele fructate, și unor tente de pâine prăjită.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin