Vinul zilei: un sherry din struguri Pedro Ximénez, cu arome intense de fructe confiate, caise, smochine, dulceață de nuci verzi, caramel, toffee, cafea și lemn dulce. Cotat cu 90 puncte Robert Parker

Vinul zilei: un sherry din struguri Pedro Ximénez, cu arome intense de fructe confiate, caise, smochine, dulceață de nuci verzi, caramel, toffee, cafea și lemn dulce. Cotat cu 90 puncte Robert Parker
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 iun 2024

Vinul de astăzi, El Candado Pedro Ximenez Sherry, este un vin cotat cu 93 puncte Wine Spectator, 92 puncte Wine & Spirits și 90 puncte Robert Parker. 

Grupul Bodegas José Estévez reprezintă unul dintre "jucătorii cheie" în domeniul viticol din Spania, compania deținând 800 de hectare de viță-de-vie. Astfel, grupul este cel mai mare producător de struguri din regiunea Sherry. Grupul Bodegas José Estévez deține și Bodegas Valdespino, Marqués del Real Tesoro și La Guita.

Urmărește-ne și pe Google News

Originile Bodega Valdespino datează din 1264, când Don Alfonso Valdespino, unul dintre cei 24 de cavaleri creștini care au luptat pentru regele Alonso, a început să producă vinuri Sherry. Deși activitățile comerciale ale cramei au fost consemnate încă din 1430, compania nu a fost înregistrată oficial până în 1875.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Casa Valdespino a devenit furnizor de Sherry pentru Casa Regală a Spaniei în 1883 și pentru Casa Regală a Suediei în 1932. Bodega produce și Fino Inocente, un vin Sherry unic, fermentat în butoaie de stejar și obținut din struguri recoltați doar din podgoria Macharnudo Estate, având 10 etape de maturare în butoaie, spre deosebire de cele 2-3 obișnuite.

Vinul de astăzi, Valdespino El Candado Pedro Ximenez Sherry, este un vin obținut din struguri Pedro Ximenez. Un vin alb de culoare foarte închisă, vinul scoate în evidență arome intense de stafide, smochine uscate și curmale, urmate de ceva tente de lemn dulce și cafea. Pe palat, vinul se dezvăluie catifelat și dulceag. Savurați acest vin la 8-10 grade, alături de deserturi cu ciocolată sau înghețată de vanilie. O altă asociere culinară potrivită ar fi brânză cu mucegai.

Diana Pavelescu: “Un vin fortifiat obținut din fermentația strugurilor Pedro Ximenez uscați afară la soare, deci un vin concentrat în arome, la care  s-a adăugat apoi alcool provenit din distilarea vinului până a ajuns la o concentrație alcoolică de 17%. Peste el au mai trecut 10 ani petrecuți în butoaie de stejar și iată avem în față arome intense de fructe uscate, confiate, stafide, caise, smochine, alături de dulceață de nuci verzi și coajă de portocale, caramel, toffee, cafea și lemn dulce. Un vin cu un corp voluptuos, licoros, cu o structură catifelată și onctuoasă. Poate unul dintre cele mai potrivite vinuri pentru un desert savuros, el un desert în sine, iar adăugat peste niște înghețată de vanilie sau nuci este fabulos.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin