Vinul zilei: un Prosecco de 90 puncte James Suckling, cu perlaj fin și note de flori și fructe. Finalul lung, persistent, dezvăluie arome fructate

Vinul zilei: un Prosecco de 90 puncte James Suckling, cu perlaj fin și note de flori și fructe. Finalul lung, persistent, dezvăluie arome fructate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 10 iun 2024

Vinul de astăzi, Ruggeri Argeo Prosecco DOC, este un spumant obținut din struguri Glera, la care s-au adăugat în cantități mai mici struguri Verdiso și Perera.

Brandul Ruggeri are prima atestare documentară încă din anii 1800, astăzi fiind unul dintre cei mai apreciați producători de Prosecco din lume. Actuala podgorie Ruggeri a fost înființată de către Giustino Bisol în 1950, în binecunoscuta regiune viticolă Valdobbiadene. În 2017, Ruggeri a fost achiziționată de grupul Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH.

Recomandarea noastră de astăzi, Ruggeri Argeo Prosecco DOC, are o frumoasă culoare de galben pai cu tente verzui, dezvăluind mai întâi note olfactive de flori și fructe, în special de mere galbene. Pe palat, vinul se dezvăluie catifelat, frumos structurat, cu perlaj fin și cu un final lung și persistent, păstrând și aici aromele fructate. Vă recomandăm degustarea la 5-7 grade Celsius, ca atare sau alături de pește sau preparate ușoare.

Horia Hasnaș: “Ce face românu’ vara? Deschide un Prosecco. Mai ales dacă este pe malul mării sau dacă se întâlnește cu prietenii... Eu nu sunt nici la mare, nici cu prietenii, dar nu regret o clipă că am deschis această sticlă în crucea zilei. La 33 de grade - la umbră – e exact ce trebuie. Ba și mai mult decât atât, pentru că oferă prospețime, echilibru, acidulație elegantă, deloc agresivă și chiar o complexitate aromatică peste medie la numai 11 % alc.vol. M-a surprins cu note de autoliză bine făcută, care, însă, dispar destul de repede, lăsând loc aromelor de măr, citrice și unor fine tușe florale. Și cu un gust ferm, constant, bine structurat, răcoritor și suficient de lung. Cele 12 grame de zaharuri reziduale ajută enorm la echilibrul gustativ, înlăturând orice urmă de agresivitate a unor greu sesizabile note vegetale. HINT – luați măcar trei sticle, primele două se duc fără să vă dați seama!”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin