Vinul zilei: un Grillo proaspăt și savuros, cu note olfactive de fructe tropicale și flori albe, gust dominat de arome de papaya și pepene galben, armonios amestecate cu note de citrice

Vinul zilei: un Grillo proaspăt și savuros, cu note olfactive de fructe tropicale și flori albe, gust dominat de arome de papaya și pepene galben, armonios amestecate cu note de citrice
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 25 iun 2024

Doppio Passo Grillo 2023, recomandarea de astăzi, este un alb perfect de vară, din regiunea Sicilia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

“Un vin bun are nevoie de timp pentru a-și releva calitățile, dar și de dedicarea și angajamentul celor implicați.” - acesta este crezul Botter, un producător de vinuri italian care se poate mândri astăzi cu o tradiție viticolă veche de aproape un secol. 

Afacerea de familie aflată la cea de-a treia generație este condusă de Luca, Annalisa și Alessandro Botter. Aceștia îmbină perfect tradițiile cu o nouă viziune bazată pe viitor și inovație. Vinurile Botter se împart în: vinuri din nordul Italiei, vinuri din sudul Italiei, Riserva, Specialitățile, vinuri ecologice, vinuri spumante.

Doppio Passo Grillo 2023 este obținut din struguri Grillo.

Folosit cel mai adesea în cupaje pentru vinuri albe, se pare că soiul Grillo este originar din regiunea Sicilia, Italia, deși unele teorii susțin că el a fost adus pe insulă din Puglia. În Sicilia, Grillo încă este foarte popular și cultivat, oferind vinurilor arome proaspete și fructate, care se asociază foarte bine cu paste cu sos cremos, pui cu lămâie sau brânzeturi de capră. Deși într-un procent scăzut, Grillo este cultivat astăzi și în Statele Unite ale Americii.

Doppio Passo Grillo 2023 cucerește cu aromele olfactive de fructe tropicale amestecate cu citrice și flori albe. Gustul este proaspăt, dominat de arome de fructe galbene precum papaya și pepene galben armonios amestecate cu note de citrice. Finalul este proaspăt, lung și savuros. Excelent alături de preparate din pasăre, pește, fructe de mare, antipasti, salate, dar și de preparate vegetariene.

Sorin Stelian: Un vin simplu și eficient, cu arome ușor exotic-dulcege dar și un pic verzi, chiar cu o idee de tioli. Gustativ are un pic de onctuozitate, intensitate medie și e bine echilibrat, cu mijloc prezent și final răcoritor, dar nu tăios. Un Grillo care, fără a fi complex, e foarte solid și plăcut.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin