Vinul zilei: un cupaj rose din Fetească Neagră, Pinot Noir și Syrah, un vin care emană putere și finețe în același timp, alegerea perfectă pentru zilele toride de vară

Vinul zilei: un cupaj rose din Fetească Neagră, Pinot Noir și Syrah, un vin care emană putere și finețe în același timp, alegerea perfectă pentru zilele toride de vară
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 iun 2024

Caii de la Letea Rose Volumul II 2023, recomandarea noastră de astăzi, face parte din colecția “Caii de la Letea”, o ediție limitată, premium, a celor mai bune vinuri din portofoliul Via Viticola. Expresive, inedite și savuroase, aceste vinuri sunt caracteristice terroir-ului din zona podgoriei Sarica Niculițel.

Crama Via Viticola se află lângă dealurile Saricii și ale Niculițelului, în cea mai veche podgorie din Dobrogea, pe cele 400 de hectare de teren. Obiectivul Via Viticola este acela de a reda cramei strălucirea și recunoașterea pe care o merită, vinurile sale fiind unele complexe, cu personalitate, relevante pentru terroir-ul de la marginea Deltei.

Urmărește-ne și pe Google News

Vinul de azi, Caii de la Letea Rose Volumul 2 2023, este o mostră perfectă a colecției speciale Via Viticola “Caii de la Letea”, un cupaj interesant de Fetească Neagră, Syrah și Pinot Noir.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Un roze în culoarea somonului, vinul cucerește încă de la primele tente olfactive de cireșe, piersic alb și căpșuni. Gustul se dezvăluie catifelat și persistent, cu arome de fructe de pădure și note exotice. Se recomandă degustarea acestui vin la 10 grade Celsius, în diverse combinații culinare, de la preparate din legume sau pește până la friptură de iepure sau tarte cu fructe roșii.

Diana Pavelescu: Simbolul cailor de la Letea ne impresionează de fiecare dată, evocând imagini de libertate neîngrădită și aventură. Această senzație de libertate ne poate înălța sau, prin comparație, ne poate face să ne simțim întemnițați. Vinul nostru, un cupaj elegant din 2023 de Fetească Neagră, Pinot Noir și Syrah, captează esența acestei dualități. Aromele rafinate de dulceață de căpșuni, ardei roșu și corcodușe se împletesc armonios, oferind o explozie de fructe coapte ce susțin o structură minerală bine definită. Cu un corp amplu, datorat celor 13% alcool, acest vin emană putere și finețe în același timp. Este alegerea perfectă pentru zilele toride de vară, acompaniind ideal o friptură de miel bine condimentată la grătar. Fiecare pahar este o invitație la evadare, un tribut adus cailor liberi de la Letea și libertății pe care o simbolizează.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin