Vinul zilei: un cupaj de Verdeca și Chardonnay, un vin fresh și elegant, perfect alături de paste, fructe de mare sau salată cu roșii și brânză proaspătă

Vinul zilei: un cupaj de Verdeca și Chardonnay, un vin fresh și elegant, perfect alături de paste, fructe de mare sau salată cu roșii și brânză proaspătă
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 17 iul 2024

Masso Antico Verdeca Chardonnay 2022 este un vin organic de la o cramă din sudul Italiei, cotat cu 96 puncte de Luca Maroni.

Fondată de Daniele Ress și Carlo Filippi, Masso Antico reflectă pasiunea și angajamentul acestora de a crea vinuri care să exprime autenticitatea locului. Cu o abordare modernă a soiurilor locale, Masso Antico se remarcă prin vinuri deosebite, cultivate ecologic și produse cu grijă.

Masso Antico Verdeca Chardonnay 2022 este un vin organic de culoare galben pai cu reflexii verzui. Vinul dezvăluie un buchet delicat de fructe exotice, piersici și trandafir. Gustul este proaspăt, armonios și bine echilibrat. Se recomandă degustarea acestui vin la o temperatură de 10-12°C. Masso Antico Verdeca Chardonnay 2022 se asociază perfect cu preparate din pește, fructe de mare, salate proaspete și brânzeturi fine.

Cosmin Tudoran: Cum să vii dintr-o zonă super caldă cu un vin foarte proaspăt? Se pare că vinul de astăzi îmi aduce un răspuns foarte direct: simplu! Cum faci două soiuri neutrale să-ți aducă exotismul în pahar cu prospețime și vioiciune? Strugurele principal, Verdeca, cunoscut și ca Verdicchio, face casă bună cu Chardonnay-ul, iar "chef-ii" au hotărât modul de gătire în tanc de inox la temperaturi joase. Fără lemn, fără MLF, deci aciditate. Rezultă un buchet frumos floral, accentuat de note de fructe pietroase de vară, într-o armonie suplă și foarte plăcută. Refreshing și elegant. Îl văd lângă paste, fructe de mare sau o salată de roșii cu brânză proaspătă. Și pâine prăjită.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin