Vinul zilei: cupaj rose din Syrah și Grenache, cu arome de fragi, căpșuni, trandafiri, grapefruit roz și piper alb. Versatil și plăcut, potrivit pentru orice asociere culinară pe timp de vară

Vinul zilei: cupaj rose din Syrah și Grenache, cu arome de fragi, căpșuni, trandafiri, grapefruit roz și piper alb. Versatil și plăcut, potrivit pentru orice asociere culinară pe timp de vară
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 iun 2024

Vinul de astăzi, La Croix Belle Caringole Rose 2023, este un rose cu tente violete, obținut din Shiraz și Grenache, în proporții egale.

La Croix Belle este o binecunoscută afacere de familie din regiunea viticolă Languedoc, Franța. Pasiunea și dedicarea celor implicați, dar și aplicarea metodelor de vinificație moderne au ajutat acest brand să se mențină în top și să ofere vinuri de cea mai înaltă calitate.

Urmărește-ne și pe Google News

Caringole 2023 cucerește încă de la primele note olfactive de trandafiri și bomboane englezești. Gustul se dezvăluie proaspăt și dulceag, cu arome de citrice, căpșuni și frăguțe. Se recomandă degustarea lui la 9-11 grade Celsius, alături de preparate ușoare, pește, fructe de mare sau deserturi răcoritoare.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Diana Pavelescu: “Fiindcă vara a început în weekend, sezonul de rose-uri este deja deschis de ceva vreme. Până acum, nu ne-am putut bucura la intensitate maximă din cauza vremii, însă pare că momentul a sosit! Francezii rămân cei mai importanți producători și exportatori ai acestui tip de vin și ne aduc o propunere interesantă din Languedoc Roussillon: un cupaj între Syrah și Grenache, în proporții egale. Aromele de fragi, căpșuni și trandafiri învăluie o structură elegantă, cu o prospețime datorată acidității, echilibrată de onctuozitatea unui corp catifelat, cu note de grapefruit roz și piper alb. Este o combinație reușită a celor două soiuri, plăcută și versatilă, potrivită pentru orice asociere culinară pe timp de vară. Personal, o prefer cu fructe de mare.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin