Salvatore Ferragamo și Hugo Boss cad puternic ca profit. De ce s-au prăbușit branduri mari

Salvatore Ferragamo și Hugo Boss cad puternic ca profit. De ce s-au prăbușit branduri mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Profitul operațional al Ferragamo a scăzut cu 41% în primul semestru, iar Hugo Boss confirmă scăderea cu 42% a profitului operațional în al doilea trimestru, conform Business of Fashion. În contextul în care cele mai mari conglomerate din lume modei, dar și alte branduri de lux au anunțat scăderi mari din cauza crizei care are loc în China.

Salvatore Ferragamo

Urmărește-ne și pe Google News

Rezultatele financiare agregate ale companiei în al doilea trimestru au fost „afectate semnificativ de mediul de consum dificil, în special în Asia Pacific”, a declarat directorul general Marco Gobbetti.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Setea de bere a Germaniei scade CITEȘTE ȘI Setea de bere a Germaniei scade

Profitul operațional al Salvatore Ferragamo a scăzut cu 41% în prima jumătate a anului, în condițiile în care veniturile au încetinit în toate regiunile principale, a declarat grupul de lux, arată G4Media.ro.

Profitul înainte de dobânzi și taxe s-a situat la 28 de milioane de euro (30,2 milioane de dolari) în primul semestru, depășind așteptările analiștilor privind o scădere la 20 de milioane de euro, potrivit unui consens citat de brokerul italian Equita, conform BoF.

Veniturile grupului de pielărie au scăzut cu 6%  în al doilea trimestru. „Suntem de acord cu faptul că rezultatele noastre financiare au fost afectate semnificativ de mediul de consum dificil, în special în Asia Pacific, care a lovit în tendințele de creștere pozitivă din restul lumii” a declarat directorul general Marco Gobbetti.

Turcia a blocat accesul la Instagram CITEȘTE ȘI Turcia a blocat accesul la Instagram

Hugo Boss

Hugo Boss a confirmat joi scăderea cu 42% a profitului său operațional din al doilea trimestru, la două săptămâni după ce casa de modă germană și-a redus previziunile anuale și a raportat cifrele preliminare, pe măsură ce provocările economice și geopolitice diminuează cererea globală a consumatorilor.

Sectorul luxului se confruntă cu vânzări mai slabe și cu presiuni asupra marjelor, deoarece cumpărătorii afectați de inflație reduc cheltuielile. Criza imobiliară și nesiguranța locurilor de muncă din China au exacerbat problema cumpărării bunurilor de lux.

„Slăbirea sentimentului de consum în majoritatea piețelor a dus la o încetinire rapidă a creșterii în întreaga industrie, de care nu am putut scăpa complet”, a declarat directorul general Daniel Grieder.

Hugo Boss a declarat că profitul său înainte de dobânzi și impozite (EBIT) a scăzut la 70 de milioane de euro (75,8 milioane de dolari) în al doilea trimestru, de la 121 de milioane de euro cu un an înainte, așa cum a fost raportat luna trecută.

FOTO KFC se extinde în România CITEȘTE ȘI FOTO KFC se extinde în România

Venitul său net trimestrial a scăzut cu 50% față de anul precedent, la 39 de milioane euro.

Veniturile companiilor de lux din acest trimestru au demonstrat presiunea la care este supus sectorul, atât LVMH, cât și rivalul Kering fiind sub așteptări.

Hugo Boss a declarat că profitul său înainte de dobânzi și impozite (EBIT) a scăzut la 70 de milioane de euro (75,8 milioane de dolari) în al doilea trimestru, de la 121 de milioane de euro cu un an înainte, după cum s-a raportat luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
hugo boss
salvatore ferragamo