România continuă să se apropie de media UE la capitolul consum

România continuă să se apropie de media UE la capitolul consum
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Consumul individual efectiv (AIC - un indicator al nivelului bunăstării gospodăriilor) per capita, exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), varia în anul 2023 între 70% din media UE în Ungaria, 89% în România și 138% din media UE în Luxemburg, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Anul trecut, zece state-membre ale UE au avut un consum per capita mai mare decât media europeană, cel mai ridicat nivel fiind în Luxemburg (38% peste media din UE), Țările de Jos și Austria (ambele cu 17%), scrie Agerpres.

CEO-ul Renault Group anunță în România: Proiectăm rețeta unică a Dacia în segmentul superior. Marca românească se află într-un moment de cotitură în istoria sa CITEȘTE ȘI CEO-ul Renault Group anunță în România: Proiectăm rețeta unică a Dacia în segmentul superior. Marca românească se află într-un moment de cotitură în istoria sa

Cel mai scăzut nivel a fost în Ungaria (30% sub media UE), Bulgaria (27%), Slovacia și Letonia (ambele cu câte 25% sub media UE), în timp ce România a avut un nivel cu 11% sub media Uniunii.

De asemenea, în 2023, Luxemburg, Irlanda și Țările de Jos au avut cel mai ridicat nivel al PIB-ului per capita, de 139%, respectiv 111% și 30% peste media UE.

Cel mai scăzut nivel al acestui indicator s-a înregistrat în Bulgaria (36% sub media UE), Grecia (33%), Letonia (29%), Slovacia (27%), Ungaria și Croația (ambele cu câte 24% sub media UE) și România (22%).

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
eurostat